Υποχρεωτική Υποβολή σε Μοριακό Έλεγχο Ανίχνευσης (τεστ PCR) του Κορωνοϊού Covid-19 για τους Υπόχρεους Κατάταξης με την 2022 Α΄ ΕΣΣΟ

 

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, υπενθυμίζεται η υποχρέωση των στρατευσίμων, που κατατάσσονται με τη 2022 Α΄ ΕΣΣΟ στο Στρατό Ξηράς και στην Πολεμική Αεροπορία (Ιανουάριος 2022), να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του Κορωνοϊού Covid-19, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα Δημόσια Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, σε καθορισμένα Περιφερειακά Ιατρεία ή στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 20 ν.4876/2021 (Α΄ 251)].

Εάν το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου ανίχνευσης είναι αρνητικό, οι στρατεύσιμοι κατατάσσονται στο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), την ημερομηνία που ορίζεται στο σημείωμα κατάταξής τους. Κατά την παρουσίασή τους στο ΣΥΠΟ, οφείλουν να προσκομίσουν το αρνητικό αποτέλεσμα του μοριακού τεστ ανίχνευσης καθώς και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Εάν το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου ανίχνευσης είναι θετικό, οι στρατεύσιμοι δεν μεταβαίνουν για κατάταξη, αλλά οφείλουν να απευθυνθούν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών στο Φρουραρχείο του τόπου κατοικίας τους, για να αποστείλουν τη βεβαίωση του θετικού αποτελέσματος και να δρομολογηθεί η διαδικασία της παρ. 7 του άρθρου 37 ν.3421/2005 (Α΄ 302), ώστε να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία κατάταξης.

Για επίλυση αποριών και δυσχέρειες που τυχόν ανακύψουν κατά την εφαρμογή των παραπάνω, οι στρατεύσιμοι μπορούν να επικοινωνούν με την Στρατολογική Υπηρεσία στην οποία ανήκουν, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα επικοινωνίας που θα βρουν εδώ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά