Παραλίγο ατύχημα με F-16 Block52 - Το μαχητικό βγήκε εκτός διαδρόμου στα Χανιά, σώοι οι πιλότοι
f16Ο διάδρομος του αεροδρομίου τέθηκε εκτός λειτουργίας για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών από και προς τα Χανιά - Δεύτερο ατύχημα με F-16 Block52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης σε διάστημα δύο μηνών και πάλι κατά την φάση της προσγείωσης
Παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block52 της Πολεμικής Αεροπορίας στα Χανιά. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια προσγείωσης ενός διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης. Στην τελική φάση της προσγείωσης, κι ενώ το F-16 ευτυχώς κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, το μαχητικό αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου και η πορεία του σταμάτησε λίγο μετά το τέλος του διαδρόμου προσγείωσης.


Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο των Χανίων ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης είναι κοινός, τόσο για τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και για τα πολιτικά αεροσκάφη που απογειώνονται και προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».


Ευτυχώς οι δύο χειριστές του F-16 δεν τραυματίστηκαν και βγήκαν από το μαχητικό αεροσκάφος αβλαβείς. Στο διάδρομο του αεροδρομίου των Χανίων έσπευσαν οι υπηρεσίες διάσωσης και το μαχητικό ρυμουλκήθηκε προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες βλάβες από την επαναφορά του στον διάδρομο. Κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος και τις πιθανές ευθύνες του εκπαιδευόμενου που καθόταν στο μπροστινό μέρος του κόκπιτ ή του εκπαιδευτή που βρισκόταν στην πίσω θέση του F-16.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το F-16D Block52+ δεν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.


Ωστόσο, το περιστατικό προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Κι αυτό διότι προτού επιτραπούν προσγειώσεις και απογειώσεις πολιτικών αεροσκαφών από τα Χανιά, ο διάδρομος έπρεπε να καθαριστεί ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν υλικά που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια της πτήσης άλλων αεροσκαφών. Ο κεντρικός διάδρομος του αεροδρομίου -που χρησιμοποιείται τόσο από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και από πολιτικά αεροσκάφη που μεταφέρουν επιβάτες από και προς τα Χανιά- τέθηκε εκτός λειτουργίας για αρκετή ώρα, γεγονός που προκάλεσε καθυστερήσεις σε πτήσεις από και προς τα Χανιά.


protothema
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά