Π.Ο.Ε.Σ. προς όλους τους στρατιωτικούς - Αυτή είναι η αλήθεια για τα νυκτερινά μας

 

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε δια ζώσης ενημέρωση, βομβαρδίζεστε από την πληροφορία ότι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δημοσιεύονται, δικαιώνουν όλες και όλους τις/τους στρατιωτικούς σχετικά με το ζήτημα της απλήρωτης νυκτερινής μας απασχόλησης.

Οφείλουμε να επισημάνουμε και να τονίσουμε ότι οι αποφάσεις που εκδίδονται και δημοσιεύονται από τα κατά τοπική αρμοδιότητα Πρωτοδικεία της Χώρας δικαιώνουν αποκλειστικά και μόνο τους ενάγοντες (προσφεύγοντες) και ΟΧΙ όλες και όλους σας.

Όλες και όλοι σας ήδη γνωρίζετε, αυτό επιβεβαιώνεται από τις συζητήσεις μας, ότι η νομοθέτηση της αποζημίωσης για τη νυκτερινή μας απασχόληση οφείλεται στην «πίεση» που άσκησε η Ομοσπονδία μας και στη βούληση του τέως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, να υιοθετήσει την πρότασή μας και να τη φέρει ως νόμο του Κράτους. Σε αυτή τη νίκη της Π.Ο.Ε.Σ. πάτησαν, πατάνε και θα πατάνε δικηγορικά γραφεία που κατευθύνουν τις/τους στρατιωτικούς στη διεκδίκηση και αξίωσή τους από την Ελληνική δικαιοσύνη. Ωστόσο, κάποιοι ζήτησαν την απόσυρση του νόμου αυτού. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε σήμερα εάν γινόταν αποδεκτή η πρόταση για απόσυρση του νόμου. Θα υπήρχε αποζημίωση για τη νυκτερινή μας απασχόληση; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Την απάντηση εύκολα μπορείτε να τη δώσετε μόνες και μόνοι σας.

Όπως όλες και όλοι ήδη, επίσης γνωρίζετε, τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας μεταφέρουν επάνω σε έναν τραπέζι του πινγκ πονγκ την ευθύνη το ένα στο άλλο και εδώ και τέσσερα (4) έτη δεν έχουν εκδώσει κοινή υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας θα πληρώνονται όλες και όλοι μας. Για την αδράνειά τους αυτή η Ομοσπονδία μας ήδη έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και μετά από έντεκα (11) αναβολές και την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται η απόφασή του, η οποία θα αφορά όλες και όλες τις/τους στρατιωτικούς.

Προς την ακρίβεια λοιπόν των γεγονότων, σας γνωρίζουμε ότι, μέχρι σήμερα έχουν εκδικαστεί εκατοντάδες προσφυγές για πλήθος ζητημάτων (αναδρομικά ΣτΕ, νυκτερινή αποζημίωση) και έχουν εκδοθεί ταυτάριθμες αποφάσεις. Το ποιο Πρωτοδικείο θα εκδώσει πρώτο απόφαση δεν έχει να κάνει με τις/τους ενάγοντες στρατιωτικούς αλλά με άλλους (δικονομικούς) παράγοντες.

Οφείλουμε να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε στους ελάχιστους που θέλουν να ξεχνούν ότι, η Π.Ο.Ε.Σ. προτρέπει και οργανώνει προσφυγές για τη αποζημίωση της νυκτερινής μας απασχόλησης από την εφαρμογή του νόμου μέχρι και σήμερα, όπως οργάνωνε από το 2014 για τα αναδρομικά, όταν άλλοι θεωρούσαν τις προσφυγές αυτές «ακτιβιστικές» ενέργειες. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι, διότι αρκετοί εξ αυτών είχαν συμμετάσχει, σιωπηρά τότε για να μην φανερωθούν, σε αυτές.

Τέλος γνωρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε καμία άλλη προσπάθεια λασπολόγησης της Π.Ο.Ε.Σ. στο μέλλον. Φυσικά και χαιρετίζουμε την ευθυγράμμιση όποιου σωματείου με τη στρατηγική διεκδικήσεων της Π.Ο.Ε.Σ., ωστόσο θεωρούμε δεδομένο ότι η παραπληροφόρηση που λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε από οποιονδήποτε θέλει να διαφημίσει τις ενέργειές του θα σταματήσει.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά