Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ - Σήμερα κιόλας να πληρώσει η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. όλα όσα οφείλει στο ΥΠΕΘΑ για τη χρησιμοποίηση στελεχών και μέσων


ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY


 ΘΕΜΑ : Αποζημίωση Προσωπικού και Μέσων που Απασχολήθηκε στην Αττική Οδό

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. Φ.800/373010/Σ.439/2018 ΥΑ Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β΄ 535, «Κοστολόγηση/τιμολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών και οικονομική τακτοποίηση δοσοληψιών Ενόπλων Δυνάμεων»)

Κύριε Υπουργέ.

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια ομολογουμένως άνευ προηγουμένου κατάσταση, η οποία, κατά την άποψή μας, εκφεύγει της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και σχολιάστηκε αρνητικά από τους πολίτες. Με προγενέστερη ανακοίνωσή μας – διαμαρτυρία, διαμαρτυρηθήκαμε για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν μέσα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό εγκλωβισμένων συμπολιτών μας σε οδικούς άξονες της Αττικής και ιδιαιτέρως στην Αττική Οδό, τα κέρδη της διέλευσης της οποίας παραχωρήθηκαν σε ιδιωτική εταιρία, η οποία, κατά δημοσιεύματα, φέρεται να είχε και την ευθύνη για οτιδήποτε συνέβη. Αυτό ωστόσο, το οποίο όντως εκφεύγει πλήρως της αποστολής και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και προφανώς μεταφέρει διάφορα μηνύματα προς οποιονδήποτε «ορεχθεί» στο μέλλον ανάλογης συμπεριφοράς, είναι η διάθεση μέσων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τον καθαρισμό του οδοστρώματος της Αττικής Οδού από τα χιόνια προκειμένου τούτη (η Αττική Οδός) αποδοθεί προς χρήση από την ιδιωτική εταιρία που την εκμεταλλεύεται στους πολίτες, κάτι που όφειλε να πράξει η ίδια.

Οφείλουμε να υιοθετήσουμε πλήρως τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων (κ.κ. Πρωθυπουργού και Υπουργού Προστασίας Πολίτη) ότι τόσο τα ζητήματα του απεγκλωβισμού των οδηγών, όσο και του καθαρισμού του συγκεκριμένου οδικού άξονα, που είναι αμιγώς ιδιωτικών συμφερόντων, αποτελούν αρμοδιότητα του παραχωρησιούχου που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο δίκτυο, δηλαδή της ιδιωτικής ανώνυμης εταιρίας «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον απεγκλωβισμό των οδηγών ήταν επιβεβλημένη για λόγους ανωτέρας βίας ή κατεπείγοντος, ο καθαρισμός του οδικού δικτύου είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν είναι.

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε δεδομένο και ταυτόχρονα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των οποίων προΐσταστε, θα προβούν σε όλες εκείνες τις αναγκαίες και προβλεπόμενες εκ της σχετικής υπουργικής απόφασης (όπως τούτη τροποποιήθηκε και ισχύει) ενέργειες, ώστε να απαιτηθεί αποζημίωση του ΥΠΕΘΑ από την ως άνω ιδιωτικών συμφερόντων ανώνυμη παραχωρησιούχο εταιρία, για τη διάθεση μέσων και προσωπικού, για τις εργατοώρες που εργάστηκαν οι στρατιωτικοί και οι οπλίτες θητείας και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, οι τυχόν δε κρατήσεις να αποδοθούν στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά