ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ Σ.Α.Σ(Συλλογος Αποφοιτων ΣΤΥΑ)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ Σ.Α.Σ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ Σ.Α.Σ


Σχετικά με την κριτική την οποία δέχεται το ΔΣ του συλλόγου μας και μάλιστα από υποψηφίους συναδέλφους για τη μη παράταση υποβολής αιτήματος για την άσκηση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας διευκρινίζεται ότι:
Η αναβολή των εκλογών έγινε λόγω ανωτέρας βίας, εξαιτίας της πανδημίας, και σε καμία περίπτωση για την αντιμετώπιση διαδικαστικών θεμάτων των εκλογών όπως είναι η συμμετοχή την οποία κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει και να προσδιορίσει.
Η ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψήφου έγινε στις 29/11/2021 αναφέροντας ότι «Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν με ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟ θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2022». Συνεπώς τα μέλη μας είχαν σχεδόν δυόμιση μήνες στη διάθεσή τους προκειμένου να εκφράσουν την επιθυμία τους να ψηφίσουν με ηλεκτρονικό τρόπο. Η επιλογή της ηλεκτρονικής ψήφου ήταν απογοητευτική καθώς μόνο 105 μέλη την επέλεξαν.
Το ΔΣ μετά από προτάσεις υποψηφίων και απλών μελών έδωσε δεκαήμερη παράταση για την υποβολή αιτήματος ηλεκτρονικής ψήφου η οποία συνοδεύτηκε με πενιχρά αποτελέσματα.
Ενδεχόμενη νέα παράταση, με αφορμή την αναβολή των εκλογών λόγω ανωτέρας βίας θέτει ζήτημα παράτασης όλης της διαδικασίας, υποβολή υποψηφιοτήτων κ.λ.π, η οποία θα ήταν, κυρίως, εις βάρος όσων ανακηρύχθηκαν ήδη υποψήφιοι.
Το να κατηγορείται ο πρόεδρος και το ΔΣ, οι οποίοι εισήγαγαν και καθιέρωσαν την ηλεκτρονική ψήφο, για απροθυμία υποστήριξης της ηλεκτρονικής ψήφου είναι το λιγότερο άδικο.

ΤΟ
Δ.Σ/Σ.Α.Σ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά