Κοζάνη: Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού απεγκλωβίζει κατοίκους από χωριό
Επιχείρηση σε εξέλιξη της Πολιτικής Προστασίας για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων κατοίκων που έχουν αποκλειστεί εδώ και οκτώ ημέρες στο χωριό Καταφύγι Βελβεντού, λόγω κακοκαιρίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας για τον απεγκλωβισμό, από αέρος, τεσσάρων κατοίκων που έχουν αποκλειστεί εδώ και οκτώ ημέρες στο χωριό Καταφύγι Βελβεντού.

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού έφθασε στο χωριό, παρέλαβε δύο εκ των τεσσάρων εγκλωβισμένων κατοίκων και τους μετέφερε στο Βελβεντό. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κοζάνης Πρόδρομο Ασλανίδη, «κατευθύνθηκε σε βάση ανεφοδιασμού καυσίμων και θα επιστρέψει να παραλάβει έναν άντρα και μια γυναίκα, που έχουν απομείνει στο χωριό».
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού αποφασίστηκε ύστερα από αυτοψία που πραγματοποίησαν μέλη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κοζάνης, ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, στον χώρο όπου τα συνεργεία εκχιονισμού και οι υλοτόμοι προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο. Εκτίμησαν ότι εξαιτίας των δεκάδων δένδρων που έχουν πέσει, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου τα συνεργεία υλοτόμησης να τα κόψουν και να τα απομακρύνουν ώστε στη συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν τον δρόμο από το χιόνι και να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στο χωριό.


Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται τις επόμενες ημέρες, αποφασίστηκε ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων κατοίκων από αέρος.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και μετά τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, δόθηκε η εντολή, ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού να αναλάβει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά