ΕΣΥ – Aύξηση κλινών και σύμπραξη με στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία

 

© Παρέχεται από: Newmoney.gr

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα, λόγω της παραλλαγής Omicron, επιδημική έξαρση κορωνοιού στη χώρα μας όπως και η εφαρμογή του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης στο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση της.

Κατά 34% αυξήθηκαν οι νέες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα, όπως ανέφερε ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη χθεσινή έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Το τελευταίο 48ωρο “τσουνάμι” ασθενών με λοίμωξη covid, λόγω της Omicron αλλά και της Δέλτα, κινείται προς τα νοσοκομεία. Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και χθες το βράδυ έγιναν 1.351 νέες εισαγωγές, με περίπου τις μισές εξ αυτών στα νοσοκομεία της Αττικής.

Οπως ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα, δρομολογείται για μια ακόμη φορά η επίταξη των υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες γιατρούς στην Αττική και στοχευμένα σε κάποιες περιοχές που είναι στο “κόκκινο” λόγω κορωνοιού στην κοινότητα και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η επίδοση των πρώτων “φύλλων πορείας” στους ιδιώτες γιατρούς αναμένεται να ξεκινήσει αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ώστε να βρεθούν στις κλινικές του ΕΣΥ που χρειάζονται ενίσχυση δυνάμεων. Οι ιδιώτες γιατροί θα εργάζονται με μειωμένο κατά 50% ωράριο στα νοσοκομεία ώστε να μπορούν να διατηρούν ανοιχτά τα ιατρεία τους.

Σύμπραξη νοσοκομείων του ΕΣΥ, των Ενόπλων Δυνάμεων και του ιδιωτικού τομέα

Παράλληλα, ξεδιπλώνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αύξηση των απλών κλινών covid στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου που σηκώνουν το βάρος του 40%. των νοσηλειών των ασθενών με λοίμωξη Cοvid της χώρας. Από τους 4.442 νοσηλευόμενους της επικράτειας, οι 1.600 είναι στην Αττική.

Τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως πληροφορείται το protothema.gr, διαθέτουν από αύριο άλλες 172 κλίνες γενικών κλινικών για τις ανάγκες των ασθενών της επιδημίας, με τον “Ευαγγελισμό”, το “Σισμανόγλειο”, το “Γ. Γεννηματάς” και το “Αμαλία Φλέμινγκ” να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων που νοσηλεύουν COvid και non covid περιστατικά. Συνολικά τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διαθέτουν σήμερα 1.276 απλές κλίνες covid που μέσα στο επόμενο 24ωρο θα φτάσουν τις 1.448. Σε αυτές θα προστεθούν από την προσεχή Δευτέρα και άλλες 300 κλίνες με το προσωπικό και τον εξοπλισμό τους από ιδιωτικές κλινικές του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).


msn


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά