Μια διαφορετική μάχη για τις Ενοπλες Δυνάμεις

 Μια διαφορετική μάχη για τις Ενοπλες Δυνάμεις | tovima.gr

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν για να αυξηθούν τα σημεία όπου οι πολίτες θα μπορούν να διενεργούν δωρεάν PCR test, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ θα προστεθούν, με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, άλλα 50 σημεία και θα φτάσουν τα 100. Εκεί, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν PCR test.

Η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη μάχη κατά του κορωνοϊού ήταν και είναι σημαντική. Έδωσαν πραγματική μάχη. Από την αρχή της πανδημίας πρώτα τα στρατιωτικά εργοστάσια παρασκεύασαν τα αντισηπτικά και τις μάσκες, πρώτες οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν οργανώσει ένα δίκτυο μεταφοράς των υγειονομικών παρασκευασμάτων σε όλη την χώρα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο νησί. Πρώτοι οι Έλληνες στρατιώτες φρόντισαν για την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων πριν από ένα χρόνο, δημιουργώντας τα εμβολιαστικά κέντρα. Όσοι έχετε εμβολιαστεί σε τέτοια κέντρα σίγουρα θα θυμάστε τον φαντάρο του Υγειονομικού ή την νοσηλεύτρια της Διεύθυνσης Υγειονομικού να σας κάνει χαμογελώντας το εμβόλιο, να σας εξηγεί τι ακριβώς θα συμβεί, να καθίσει εν συνεχεία υπομονετικά μαζί σας τα 15 λεπτά που χρειάζονταν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου διέθεσαν στρατιωτικά νοσοκομεία για νοσηλεία, διέθεσαν ένα πλήρες κινητό νοσοκομείο που είχαν κουβαλήσει από το Αφγανιστάν για να συνδράμουν τις υγειονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που πρώτες ένιωσαν την πίεση στο σύστημα περίθαλψης. Έστειλαν φαντάρους γιατρούς σε νησιά που δεν είχαν για χρόνια ιατρική περίθαλψη. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή εάν λέγαμε ότι χωρίς τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων τα πράγματα με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια στην Ελλάδα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Και τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν και τα δωρεάν PRC Test, σε 50 και εν συνεχεία σε 100 σημεία. Κάνουν αθόρυβα και οργανωμένα τη δουλειά τους και δεν χρειάζονται ούτε επαίνους ούτε χειροκροτήματα.

***
Οι εμβολιασμοί στα αόρατα υποβρύχια και στα Rafale

Και όμως παρά την τεράστια συμβολή τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού δεν κατάφεραν να πείσουν όλα τα ένστολα στελέχη τους να εμβολιασθούν. Όσες φορές ετέθη (και ετέθη πολλές φορές) ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού των στελεχών, κάποιοι το απέρριπταν. Παρά ταύτα σε κρίσιμες μονάδες που έχουν άμεση σχέση με την εθνική μας ασφάλεια τα στελέχη έχουν στην πλειοψηφία τους εμβολιασθεί. Εμβολιάστηκαν τα πληρώματα στα αόρατα υποβρύχια που περιπολούν στο Αιγαίο και όχι μόνον, όπως και τα πληρώματα στα άλλα πολεμικά πλοία, στις μοίρες αναχαιτίσεως της Πολεμικής Αεροπορίας και βεβαίως εμβολιάστηκαν και οι 18 πιλότοι που πήγαν στην Γαλλία και στις 19 Ιανουαρίου θα φέρουν τα 6 Rafale στην Τανάγρα.

***
Νέος «καυγάς» στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Συνεδρίου

Αυτή τη φορά η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ (που γίνεται ενόψει του Συνεδρίου) αφορά δύο διαφορετικούς βουλευτές την Δώρα Αυγέρη (ήταν μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την Νοβάρτις) και τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο (μέλος των 53+). Και οι δυο διασταύρωσαν τα πυρά τους με εκφράσεις κάπως ασυνήθιστες για συντρόφους στον ίδιο κόμμα. Η κυρία Αυγέρη έκανε λόγο για… «κομματικούς μπράβους», ο δε κ. Παπαδόπουλος την κατηγόρησε ότι «λέει ό,τι της κατέβει». Πέραν τούτου, στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει συνεδρίου είναι «μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος. Ας δούμε όμως τι έγινε: Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη σε άρθρο της στην ΕΦΣΥΝ με αφορμή τον διάλογο πριν από το συνέδριο του κόμματος άφησε σαφέστατες αιχμές εναντίον στελεχών της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές σε «κομματικούς μπράβους» και «ιδεολογικό face control». Η απάντηση στην κυρία Αυγέρη δεν άργησε να έρθει, με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Παπαδόπουλο και μέλος των 53+ να την κατακεραυνώνει σε ανάρτησή του, γράφοντας «το ζήτημα δεν είναι μόνο τι λέει και τι δεν λέει, αλλά και από πού αντλεί την αυτοπεποίθηση της να λέει ό,τι της κατέβει». 

***
Αιχμές Τσίπρα για τα υγεινομικά πρωτόκολλα

Εξακολουθεί να νοσεί για πέμπτη μέρα με κορωνοϊό ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media αφήνει αιχμές για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ με αιχμή την πενθήμερη καραντίνα. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…».

***
Η απάντηση του ΕΟΔΥ

«Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

***
Ο ΓΑΠ βραβεύεται στην Άγκυρα

Στην ‘Άγκυρα επρόκειτο να βρεθεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπου θα βραβευθεί μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Ζουλφού Λιβανελί, από τον δήμαρχο της πόλης, Alper Dasdelen, με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Cankaya. Η τελετή βράβευσης θα γίνει αύριο (Σάββατο 15 Ιανουαρίου). Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ‘Άγκυρα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τους ηγέτες των κομμάτων μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Kemal Kilicdarogku (CHP) και Pervin Buldan (HDP), τον πρόεδρο του Κόμματος Ειρήνης και Προόδου (DEVA) Ali Babacan και άλλους πολιτικούς και διπλωματικούς παράγοντες. Να σημειώσω εδώ ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης όρισε τον πρώην πρωθυπουργό και συνυποψήφιό του για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ να εκπροσωπεί την παράταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κάτι ως εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ εξωτερικού. 

***
Οι δηλώσεις Βαβέλ των υπουργών

Να ξέρετε ότι αυτή η «ασυνεννοησία» (ας την ονομάσω έτσι… κομψά) υπουργών για το πρόστιμο των 100 ευρώ που θα ξεκινήσει να… τρέχει για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και είναι άνω των 60, σφόδρα ενόχλησε τους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ. Τους ενόχλησε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που άφησε ξαφνικά ένα παράθυρο παράτασης. Ειδικότερα ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι έως τότε «έχουμε μέρες» και «όταν φτάσουμε στην ημέρα εκείνη θα δούμε τι πρέπει να γίνει». Την ίδια ώρα τρεις άλλοι υπουργοί (Βορίδης. Πλεύρης και Οικονόμου) δήλωναν πως δεν θα δοθεί καμία παράταση στο πρόστιμο των 100 ευρώ. Δεν μπορεί, λένε μέλη της ΚΟ της ΝΔ, και δεν γίνεται αποδεκτό από τον κόσμο να υπάρχει τέτοια ασυνεννοησία. ‘Ένας υπουργός να κάνει φερ΄ειπείν λόγο για μείωση του ΦΠΑ και άλλος να το διαψεύδει. Και το ερώτημα που θέτουν οι βουλευτές της ΝΔ (κυρίως της περιφέρειας) είναι γιατί δεν συντονίζονται στην κυβέρνηση, γιατί κάνουν τόσες πολλές δηλώσεις οι υπουργοί (εξωκοινοβουλευτικοί και μη) και μάλιστα δηλώσεις σε θέματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, με αποτέλεσμα ο κόσμος να εισπράττει ένα… Βαβέλ δηλώσεων;

***
Ο πρώτος 17χρονος με δίπλωμα

Και ξαφνικά στον Χολαργό μέσα στη χιονιά του «Διομήδη», παρατηρήθηκε εκεί γύρω στο μεσημέρι της Πέμπτης κάποια ασυνήθιστη κίνηση. Τόση που ανάγκασε και την πολιτική ηγεσία να αφήσει για λίγο τα γραφεία και να κατέβει συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Δόθηκε το πρώτο δίπλωμα οδήγησης σ΄έναν 17χρονο. Είναι ο πρώτος 17χρονος, μαθητής Λυκείου που μπορεί να οδηγεί νομίμως αυτοκίνητο με ορισμένες όμως προϋποθέσεις. Πρώτον θα συνοδεύεται από συνοδηγό κάτοχο διπλώματος και δεύτερον θα μπορεί να οδηγεί μόνον στην περιφέρειά του. Δηλαδή όπως μου εξήγησαν δεν μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο και τον συνοδηγό του και να το γκαζώσει στην εθνική οδό. Σε ένα χρόνο ο νεαρός, όταν δηλαδή γίνει 18 χρονών θα έχει κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Για όλους αυτούς που πιθανόν να ερωτούν πώς είναι δυνατόν ένας 17χρονος να οδηγεί αυτοκίνητο η απάντηση είναι ότι οι 17χρονοι οδηγούν (με λιγότερες προϋποθέσεις) σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και επιπλέον εδώ στην Ελλάδα η 17χρονοι ψηφίζουν.


Μια διαφορετική μάχη για τις Ενοπλες Δυνάμεις - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online (tovima.gr)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά