Μυστήριο στη Ναύπακτο: Ανοιχτό το μνημείο και άφαντα τα οστά του στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα

 «Μουδιασμένη» είναι η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου από την εξαφάνιση των οστών του από το μνημείο του στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα στο Κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου.

Το μνημείο βρέθηκε ανοιγμένο και η οικογένεια του Ευεργέτη-Στρατηγού έφερε στη Ναύπακτο τον γνωστό και έμπειρο Ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη προκειμένου να κάνει αυτοψία και να εξακριβώσει το τι έχει συμβεί, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του nafpaktianews.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε ο ίδιος, φαίνεται να έχουν γίνει σκαπτικες εργασίες εντός του μνήματος και να έχει αφαιρεθεί η σορός του στρατηγού. Μάλιστα σημείωσε ότι και επιχειρήθηκε ανθρώπινη παρέμβαση και στη σορό της συζύγου του χωρίς ωστόσο να λείπει κάτι.

Να σημειωθεί, ότι ο τάφος ήταν οικογενειακός και φιλοξενούσε εκτός από τον ίδιο τον στρατηγό και τη σύζυγό του.

Ο στρατηγός και ευεργέτης της Ναυπάκτου Λάμπρος Τζαβέλλας πέθανε το 1959, ενώ η γυναίκα του Λεοπολδίνη 20 χρόνια μετά.

Ο δήμος Ναυπακτίας, από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το γεγονός σε συνεργασία με την οικογένεια Τζαβέλλα, θα κάνουν όλα τα δέοντα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην μυστηριώδη όπως εξελίσσεται υπόθεση, ενώ αναμένεται με τη σειρά του να αποκαταστήσει και την εικόνα του μνημείου, αφού είνα υποχρέωσή του ως Ευεργέτη της πόλης να διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Κανείς δεν μπορεί να βλάψει το στρατηγό ήταν η δήλωση του απογόνου του Κωνσταντίνου Τζαβέλλα. Δεν γνωρίζω το σκοπό της ενέργειας αυτής,αλλά η υστεροοφημία αυτού του ανθρώπου δεν μπορεί να βλαφτεί. Είναι πολύ εύκολο να στενοχωρείς ανθρώπους,πολύ δύσκολο να τους ευχαριστείς δήλωσε με νόημα ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά