Θετικές εξελίξεις στο θέμα της Νυχτερινής Αποζημίωσης Στρατιωτικών και της εκτέλεσης 24ωρων Υπηρεσιών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (ΠΟΜΕΝΣ)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Η έλευση του νέου έτους επεφύλασσε ένα ευχάριστο νέο για τα μέλη μας.Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Ομοσπονδία μας, δημοσιεύθηκαν οι πρώτες θετικές αποφάσεις για τη διεκδίκηση των νυχτερινών οι οποίες κάνουν δεκτές τις σχετικές αγωγές.

Πρόκειται για μια σημαντική δικαίωση της ΠΟΜΕΝΣ, η οποία από την πρώτη στιγμή προέτρεψε τους στρατιωτικούς να προσφύγουν με ομαδικές αγωγές για τη διεκδίκηση των νυχτερινών, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι συνιστούσαν στάση αναμονής. Όσοι εισάκουσαν την συμβουλή της Ομοσπονδίας μας δικαιώνονται, καθόσον όπως προκύπτει κερδίζουν αναδρομικά τα νυχτερινά για τα έτη 2017 και 2018, ενώ έχουν ήδη «κλειδώσει» και την διετία 2019 – 2020 εφόσον συμμετείχαν και στις επόμενες ομαδικές διεκδικήσεις. Αντιθέτως, όσοι παρασύρθηκαν από άλλες φωνές και δεν προσέφυγαν έγκαιρα στα Δικαστήρια, σήμερα μπορούν να διεκδικήσουν μόνο την τελευταία διετία (2020-2021) διότι οι αξιώσεις τους για προηγούμενα έτη έχουν παραγραφεί. 

Η Ομοσπονδία μας ευχαριστεί τον νομικό σύμβουλο κ. Ευαγγελάτο Αλκιβιάδη για τον επιτυχή μέχρι σήμερα χειρισμό της διεκδίκησης των νυχτερινών, που φέρνει ως φαίνεται άμεσα και απτά αποτελέσματα για τον κάθε στρατιωτικό.  

 

Ενόψει των εξελίξεων αυτών, και σε συνεννόηση με το δικηγορικό γραφείο του νομικού μας συμβούλου και με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις, οργανώνεται νέος κύκλος ομαδικών αγωγών για όσους δεν είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες διεκδικήσεις. 

Συνιστούμε στους συναδέλφους που δεν έχουν μέχρι στιγμής κινηθεί δικαστικά, να προβούν στις δέουσες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουν τουλάχιστον την τελευταία διετία.

Καλούμε να γραφτούν άμεσα ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοί στην Οικογένεια-Ομοσπονδία της ΠΟΜΕΝΣ. https://www.pomens.gr/aitisi-eggrafis Την Ομοσπονδία που ξέρει να αναδεικνύει, να διεκδικεί και να δικαιώνει  χιλιάδες συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους.

 

Συνεχίζουμε δυναμικά, με νέες νικηφόρες διεκδικήσεις προς όφελος των συναδέλφων μας!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

      Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας

 

       Δημήτριος Ρώτας                 Γεώργιος Θεοδώρου

      Ασμχος (ΥΔΚ)                Τχης (ΠΖ)

                         ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ   ΕΔΩ 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά