Τοποθετείται στρατιωτικός καρδιολόγος στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου

 


Αίσιο τέλος είχε η έλλειψη καρδιολόγου στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου, μετά τις ενέργειες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με έγραφα που απέστειλε στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.
- Χορηγούμενη-1


Το ζήτημα αυτό απασχολούσε καιρό την στρατιωτική κοινότητα του Β. Έβρου, αφού μια τόσο σημαντική ειδικότητα απουσίαζε από το στρατιωτικό νοσοκομείο, θέτοντας σε διαρκή αγωνία τους ένστολους πολίτες της περιοχής, στην περίπτωση έκτακτου περιστατικού με δυσάρεστα όπως είχε συμβεί στο παρελθόν αποτελέσματα

Τόσο οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, στις αρχές Δεκεμβρίου, όσο και οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ, Χρήστος Γκόκας, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Πουλάς, με αναφορές τους ζητούσαν την άμεση επίλυση του προβλήματος


Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε., Ρούντσιος Πολυχρόνης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανακοίνωσε ότι στο τέλος Ιανουαρίου τοποθετείται νέο ιατρός ειδικότητας καρδιολόγος, στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου σε μόνιμη βάση.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εξέλιξη αυτή, τόνισε ο κ. Ρούντσιος σημειώνοντας πως «από τον περασμένο Σεπτέμβριο αγωνιζόμαστε γι’ αυτό και νιώθουμε ιδιαίτερη ανακούφιση. Ο Υφυπουργός μας Νίκος Χαρδαλιάς, σε απάντηση που έστειλε στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι το θέμα θα επιλυθεί και τήρησε την υπόσχεση του».

Τώρα αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον κ. Ρούντσιο, είναι η επιστροφή των 8 υγειονομικών των δυο ΚΙΧΝΕ (επτά από την Αλεξανδρούπολη και ένας από το Διδυμότειχο) στις υπηρεσίες τους, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού τους.

«Σαν Ένωση είμαστε υπέρ του εμβολιασμού ανέφερε ο κ. Ρούντσιος, αλλά ο μη εμβολιασμός δεν είναι κριτήριο να βγουν εκτός στρατεύματος αφήνοντας τα νοσοκομεία με χαμηλή επάνδρωση. Τους χρειαζόμαστε διότι δυο χρόνια στην πανδημία είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν καταστάσεις».

Να σημειωθεί ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Εβρου ιδρύθηκε το 2013 ανήκει στην ΠΟΕΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών) και αριθμεί περίπου 1000 μέλη, τα οποία προέρχονται από το στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό.

Τοποθετείται στρατιωτικός καρδιολόγος στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου - evros24.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά