Το ΥΠΕΘΑ Πρώτος Φορέας Υλοποιήσεως της Εκπαιδεύσεως – Επιμορφώσεως Στελεχών για τη Μέριμνα Ατόμων με Αναπηρία
Με τις κατευθύνσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιου Οικονόμου ολοκληρώθηκε, σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, το Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεως – Επιμορφώσεως Στελεχών για την αρωγή των Ατόμων με Αναπηρία.

Ο επιχειρησιακός στόχος που τέθηκε τον παρελθόντα Ιανουάριο ολοκληρώθηκε με ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Επισμηναγός Δημήτριος Καμπέρος», κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολουθήσεως για την ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως ως επιστέγασμα της συμμετοχής του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στο Εθνικό Σχέδιο Δράσεως για τα Άτομα με Αναπηρία. Παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ και ο Διευθυντής Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

Η επιμόρφωση διεξήχθη υπό τη μορφή σεμιναρίων στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία σε τρεις εκπαιδευτικές σειρές με φυσική παρουσία είκοσι στελεχών, οι δραστηριότητες των οποίων ολοκληρώθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν δύο στελέχη του ΥΠΕΘΑ, πέντε στελέχη του ΓΕΕΘΑ, είκοσι πέντε στελέχη του Στρατού, δεκατέσσερα του Ναυτικού και δεκατέσσερα της Αεροπορίας, τα οποία επελέγησαν με συγκεκριμένα προσόντα και κριτήρια. Η εκπαίδευση διάρκειας τριάντα ωρών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Τον επιχειρησιακό στόχο που αφορά στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσεως για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία επέτυχε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο αποτελεί τον πρώτο φορέα της κεντρικής διοίκησης που ολοκλήρωσε με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή του. Εξήντα στελέχη του Υπουργείου εκπαιδεύτηκαν και επιμορφώθηκαν προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα συνοδών, αναγνωστών διερμηνέων νοηματικής, καθώς και στην κουλτούρα ενσωματώσεως και απαλείψεως των διακρίσεων των ΑμεΑ στο προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά