ΠΟΜΕΝΣ: Κύριε Σκυλακάκη για ακόμη μία φορά αγνοήσατε τους Στρατιωτικούς και τις Οικογένειες τους.

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επανέρχεται στο θέμα της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τον μήνα Δεκέμβριο προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της στην απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη σχετικά με το θέμα.

2.  Συγκεκριμένα με την υπ΄αριθ΄ οικ. 71396/0092 απόφαση του που δημοσιεύτηκε με το (β) σχετικό, ο κ. Σκυλακάκης υιοθέτησε την επιχειρηματολογία της πρότασης μας, που είχαμε καταθέσει με το (α) όμοιοhttps://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1677-pomens-allagi-imerominias-katavolis-misthodosias-prosopikoy-enoplon-dynameon-en-opsei-eorton-xristougennon-neou-etous, για την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τον μήνα Δεκέμβριο,  το αργότερο μέχρι την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι μας  εν όψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά παραδόξως αποφάσισε η πρόταση αυτή να εφαρμοστεί μόνο για τους συνταξιούχους του Δημοσίου !!!

3.    Επισημαίνεται ότι ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.,  είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης μας:

       α. Θα έδινε την δυνατότητα στους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους να μπορέσουν να ανταποκριθούν, στις αυξημένες αγοραστικές τους υποχρεώσεις, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, καθόσον η ορισμένη  ημέρα πληρωμής της μισθοδοσίας (απόγευμα 24ης Δεκεμβρίου),  συμπίπτει με το κλείσιμο των καταστημάτων για τις εορτές.  

       β.  Θα διευκόλυνε, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας του COVID-19 που παρατηρείται στη χώρα μας, την αποφυγή του έντονου συγχρωτισμού στα καταστήματα την περίοδο των εορτών, καθόσον θα διευρύνει σημαντικά τον διαθέσιμο χρόνο των καταναλωτών να κάνουν τις απαραίτητες αγορές.

      γ.  Θα συνέβαλε έτι περαιτέρω στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, για την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

4.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., θα συνεχίσει να καταθέτει εμπεριστατωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις με γνώμονα, τόσο την διευκόλυνση των συναδέλφων μας στην καθημερινότητα τους, όσο και την ανάγκη προστασίας όλων μας από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ευελπιστώντας ότι οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς, θα αντιληφθούν την ανάγκη να εφαρμόζουν το δίκαιο και το σωστό των προτάσεων αυτών προς όλους.

5.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

 

 Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά