Υπογράφηκε το προσύμφωνο για τις φρεγάτες Belharra - Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης

 

© Παρέχεται από: capital.gr

Με γοργούς ρυθμούς ενισχύεται το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας. Οι πρώτες υπογραφές για τις φρεγάτες Belharra με το Παρίσι έχουν ήδη πέσει. Το πρώτο βήμα έγινε με το προσύμφωνο που υπέγραψε η γενική διεύθυνση αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων της Ελλάδας με την αντίστοιχη της Γαλλίας, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Το προσύμφωνο ορίζει ότι η Ελλάδα θα προμηθευθεί τρεις φρεγάτες Belharra έναντι 3 δισ. ευρώ, μαζί με τον οπλισμό και την υποστήριξη. 

Η πρώτη αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2025, ενώ η δεύτερη λίγους μήνες αργότερα. Η τρίτη φρεγάτα σύμφωνα με το σχεδιασμό θα παραδοθεί το 2026. 

Απομένουν κάποια βήματα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ενώ τον Ιανουάριο αναμένεται η τελετή στην οποία θα παραστεί ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου θα κοπεί το πρώτο κομμάτι χάλυβα για την ελληνική φρεγάτα. 

Εν τω μεταξύ, τα έξι πρώτα ετοιμοπόλεμα Rafale που παρέλαβε η χώρα μας αναμένεται να προσγειωθούν στην Τανάγρα στα τέλη Ιανουαρίου ενισχύοντας την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας.

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά