Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται 2.600 προσλήψεις το 2022 (ΕΠΟΠ και ΟΒΑ)

 

  


Την έκδοση νέας προκήρυξης για την 2.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) εντός του 2022 εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της ερχόμενης άνοιξης.


Προς αυτή την κατεύθυνση, το αρμόδιο υπουργείο δημοσίευσε προ ολίγων ημερών νέα απόφαση με τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις για την πρόσληψη των στελεχών ΕΠΟΠ ανά ειδικότητα και ειδίκευση.





«Το 2021 ήταν η χρονιά που το νέο δυναμικό, δηλαδή Επαγγελματίες Οπλίτες και Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, εντάχθηκε στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 2022 η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσω της πρόβλεψης για πρόσληψη επιπλέον 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης.

Επιπρόσθετα, για το 2022 ο αριθμός των εισακτέων στις Στρατιωτικές σχολές, στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), αναμένεται να διατηρηθεί στο αυξημένο επίπεδο των 1.335 σπουδαστών έναντι του αντιστοίχου αριθμού των 819 που εισέρχονταν στις παραγωγικές σχολές μέχρι το 2020.

Απώτερος σκοπός η επίτευξη του στόχου που είχαμε θέσει για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 15.000 άτομα σε ορίζοντα πενταετίας.


Συμβάλλοντας έτσι τόσο στην ηλικιακή ανανέωση όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση του στελεχιακού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Η νέα διαδικασία προβλέπεται να υλοποιηθεί με παρόμοια κριτήρια που εμπεριέχονταν στη μεγάλη προκήρυξη των Ενόπλων Δυνάμεων που ολοκληρώθηκε προ μηνών. Όπως τόνιζαν στο workenter.gr επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εμπλέκονταν άμεσα στο διαγωνισμό του 2021, οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις ΕΠΟΠ οφείλουν να προσέξουν ιδιαίτερα τέσσερα σημεία:
Η αίτηση δεν διορθώνεται, όπως συμβαίνει με άλλες ηλεκτρονικές αιτήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν μπορεί να υποβληθεί νέα αίτηση, σε διόρθωση της παλιάς. Το πιθανό λάθος θα ακολουθεί τον υποψήφιο έως την επιλογή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ταυτόχρονα και στα τρία Όπλα (Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία). Είναι διαφορετικές προκηρύξεις.
Επιλέξτε την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει με συγκεκριμένα κριτήρια: εάν δεν έχετε πρόσθετα προσόντα, κάντε επιλογή σε ειδικότητα με πολλές θέσεις. Εάν έχετε πρόσθετα προσόντα, "παίξτε", έστω και σε λίγες θέσεις, το "δυνατό" χαρτί σας.
Δεν χρειάζεται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για συμμετοχή στις προκηρύξεις του υπ. Εθνικής Άμυνας
workenter
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Καλημέρα μια διαπίστωση γιατί έχουν διαφορά τα αθλήματα των ΕΠΟΠ από τους υποψηφίους των πανελλαδικών;
    Βλέπουμε έλξεις σε μονόζυγο, μεταφορά μπετονια με βάρος χωρίς να ακουμπήσουν στο έδαφος, κοιλιακούς, κ.α.
    Μήπως θα έπρεπε να γίνουν και αυτές οι προσλήψεις με πανελλαδικές;
    Φυσικά να έχουν και κάποια καλύτερη εξέλιξη έτσι για το αίσθημα της αξιοκρατίας.
    Βλέπουμε επίσης κάθε φορά που γίνονται πανελλαδικές έχουμε πάντα αμέσως προσλήψεις από αποφοίτους ΑΕΙ μεγάλου αριθμού θέσεων για αξκους.
    Πολλών ταχυτήτων συστήματα αξιοκρατίας.
    Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά