Θερίζει το πυροβολικό ο κορονοϊος στην 98 ΑΔΤΕ- Πανω απο 30 στελέχη θετικά

 


70 στελέχη μονάδας πυροβολικού της 98 ΑΔΤΕ (περισσότεροι από 30 με κορονοϊό), σε καραντίνα σε πεδίο βολής της Κρήτης μετά από συμμετοχή τους σε ΝΑΤΟική άσκηση

Αλλο για την Ελλάδα να πεθαίνεις κι άλλο το ΝΑΤΟ να σε πεθαίνει....Μεταφέρθηκαν με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη προκειμένου να πάρουν μέρος σε άσκηση που αξιολογεί το ΝΑΤΟ. Ο λόγος για ομάδα περίπου 70 στελεχών μονάδας πυροβολικού που εδρεύει στην Παγανή και οι οποίοι αναχώρησαν αφού είχαν ελεγχθεί με rapid test για την ύπαρξη κορονοϊού. Όταν την επόμενη ημέρα έφτασαν στο νησί και αφού είχαν κοιμηθεί όλοι μαζί στο κλειστό χώρο του αρματαγωγού ένας εξ αυτών εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το γεγονός δεν αποτέλεσε πρόβλημα ακόμα και όταν και άλλοι συμμετέχοντες στην άσκηση άρχισαν λίγες ώρες μετά να έχουν συμπτώματα νόσησης από κορονοϊό.

Σύμφωνα με καταγγελία συμμετεχόντων στην αποστολή «παρόλο που άτομα εμφανίσανε συμπτώματα κορονοϊού, διαταχθήκανε να συνεχίσουν το πρόγραμμα της βολής, ακόμα και αν είχαν σε μερικές περιπτώσεις 39 πυρετό».

Σήμερα πάνω από 30 στελέχη της στρατιωτικής μονάδας της Μυτιλήνης είναι με κορονοϊό «αποκλεισμένοι στο πεδίο βολής της Κρήτης, μακριά από τις οικογένειες τους, διότι δε πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ιχνηλάτισης και χαλάσει η επιτυχία της βολής».

Ας σημειωθεί εδώ ότι περίπου το 50% των συμμετεχόντων στην άσκηση στρατιωτικών από τη μονάδα της Μυτιλήξνης είναι ανεμβολίαστοι!

Τέλος να αναφέρουμε ότι στην άσκηση πήραν μέρος και άλλα, περίπου 80 άτομα της ΑΣΔΕΝ, τα οποία χωρίς ιχνηλάτηση έβγαιναν το βράδυ έξω στα Χανιά, με αποτέλεσμα διασπορά του κορονοϊού στη κοινωνία.

«Οι δικοί μας άνθρωποι είναι στελέχη που δέχονται να πεθάνουν πολεμώντας τον εχθρό, άλλα όχι για την επιβράβευση και τα μόρια ενός διοικητή, στο βωμό της δημόσιας υγείας. Δυστυχώς, γίνεται προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος αυτού. Τα στελέχη που νόσησαν δέχτηκαν λεκτική βία και απειλές από τον διοικητή τους, ώστε να μην αποκαλύψουν ότι είναι άρρωστοι από κορονοϊό» καταλήγει η καταγγελία.

stonisi.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά