EUROMIL-ΠΟΜΕΝΣ: 124ο Συνέδριο στην Αθήνα Λ.Α.Ε.Δ. Η φωνή των στρατιωτικών ακούγεται δυνατά στην Ευρώπη

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

                Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 124ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EUROMIL σε συνεργασία με την ΠΟΜΕΝΣ, που διεξήχθη στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021.  

                Εκπρόσωποι των στρατιωτικών Ομοσπονδιών από όλοι την Ευρώπη συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα την πανδημίας για να παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα και να σχεδιάσουν μία κοινή στρατηγική επίλυσης των προβλημάτων υπό την Ομπρέλα του EUROMIL.

                Την Πέμπτη 21η Οκτωβρίου έλαβε χώρα η συνάντηση υποδοχής των αντιπροσωπειών των ξένων κρατών.

                Με αυτή την αφορμή ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει του Ευρωπαίους συναδέλφους και να τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα την Πρόεδρο του Συνδέσμου Υπαξιωματικών της Κύπρου λόγω της επικείμενης αποστρατείας της. Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Λάμπρου και τον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού κ. Παναγιωτίδη Νικόλαο συζήτησαν για την Ευρωπαϊκή Οδηγία που αφορά στο ωράριο εργασίας ζητώντας από τους Κύπριους συναδέλφους το προσχέδιο νόμου και τις προτάσεις που έχουν καταθέσει αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

                Την Παρασκευή 22η Οκτωβρίου διεξήχθησαν οι επίσημες εργασίες του Συνεδρίου. Με την παρουσία τους τίμησαν και παρέθεσαν εναρκτήριες ομιλίες οι κάτωθι:

  • Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Γεώργιος Τσίπρας.
  • Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.
  • Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Σμυρλής.
  • Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ETUC κ. Ιωάννης Πάϊδας.
  • Χαιρετισμό απέστειλε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE), Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο συνέδριο.

                Ιδιαίτερα σημαντικά τα μηνύματα των ομιλιών τα οποία προμηνύουν ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο λόγω της άριστης συνεργασίας ΠΟΜΕΝΣ, ΑΔΕΔΥ και EUROMIL.

                Στη συνέχεια έλαβε χώρα πάνελ συζήτησης με θέμα το Μεταναστευτικό, την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στάση της Ε.Ε. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Δρ. Τριαντάφυλλος Καρατράντος, διεθνολόγος με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, ο Πρόεδρος του EUROMIL κ. Emmanuel Jacob και εκ μέρους των Ε.Δ της Ουγγαρίας και της Ομοσπονδίας HOSZ κ. Marcell Hajdok. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ και μέλος του Δ.Σ του EUROMIL κ. Γεώργιος Ζγαρδανάς.

                 Η ΠΟΜΕΝΣ με την άριστη διεξαγωγή του Συνεδρίου, προωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τη χώρα μας και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται ευρωπαϊκά συνέδρια και εκδηλώσεις που αφορούν τόσο σημαντικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.   

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

  

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά