Π.Ο.Ε.Σ. και .Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς ΥΕΘΑ - Πού οφείλεται η καθυστέρηση καταβολής ιατροφαρμακευτικών δαπανών;


ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
TYPOGRAPHY


 ΘΕΜΑ : Καθυστέρηση στην Καταβολή Δαπάνης Ιατροφαρμακευτικών Πράξεων

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 346/18.10.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με το οποίο καταγγέλλεται η καθυστέρηση στην καταβολή της δαπάνης ιατροφαρμακευτικών πράξεων των στρατιωτικών και ζητείται ενημέρωση, προκειμένου στη συνέχεια η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. να πληροφορήσει τα μέλη της, τα οποία σε πηγαδάκια ομιλούν για άδεια ταμεία, για το πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση και πότε επιτέλους θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στις/στους δικαιούχους.

--------------

ΘΕΜΑ : Δαπάνες Ιατροφαρμακευτικών Πράξεων

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Κατόπιν επικοινωνίας μελών της Ένωσής μας με το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, εκφράστηκαν παράπονα για τη σημαντική καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην επιστροφή των χρημάτων που δίδονται από τα στελέχη για ιατροφαρμακευτικές πράξεις (ιατρικές επισκέψεις, παρακλινικές εξετάσεις, οδοντιατρική περίθαλψη, χορήγηση επιδόματος τοκετού κ.λπ). Συγκεκριμένα και για τα στελέχη που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, η ως άνω καθυστέρηση ξεπερνά τους 6 μήνες!

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω φαινόμενο δεν οφείλεται σε κωλυσιεργία των ελεγκτικών φορέων και οργάνων (οι διαδικασίες - έλεγχοι είναι άμεσοι), αφού παρουσιάζεται σε ευρεία κλίμακα και σε άλλες περιοχές, αλλά, τουλάχιστον από τα όσα συζητούνται στα πηγαδάκια που στήνονται στις Μονάδες από τα ίδια στελέχη, ελλείψει επίσημης ενημέρωσης, είναι ότι οφείλεται σε άδεια ταμεία, η δε πιθανότερη ημερομηνία καταβολής των ως άνω δαπανών προσδιορίζεται στο τέλος του έτους, οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει το οικονομικό τοπίο των Επιτελείων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, θέλοντας να μεταφέρει την αγωνία των στελεχών και να τους πληροφορήσει τι ακριβώς συμβαίνει και για ποιο λόγο παρατηρείται η προαναφερόμενη καθυστέρηση στην καταβολή των πάσης φύσεως ιατρικών δαπανών, παρακαλεί για την κατά την αρμοδιότητά σας παρέμβαση και ανάδειξη, για μια ακόμη φορά, του συγκεκριμένου προβλήματος, ευελπιστώντας ότι οι αρμόδιοι θα δώσουν άμεσα λύση.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά