Ρωσικό πολεμικό πλοίο απέκρουσε πειρατική επίθεση κοντά στις αφρικανικές ακτές

 

© Παρέχεται από: capital.gr

Αντιτορπιλικό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού απέκρουσε πειρατική επίθεση κατά πλοίου που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια κοντά στις δυτικές ακτές της Αφρικής, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, το αντιτορπιλικό "Αντιναύαρχος Κουλάκοφ" έλαβε σήμα κινδύνου από το πλοίο "Lucia" υπό σημαία Παναμά, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Τόγκο προς το Καμερούν τη Δευτέρα, ανέφερε η Μόσχα, και έστειλε μια μονάδα πεζοναυτών με ελικόπτερο για να επέμβει.

Οι πειρατές τράπηκαν σε φυγή, με τους Ρώσους στρατιώτες να απελευθερώνουν το πλήρωμα του πλοίου.

Το ρωσικό αντιτορπιλικό περιπολούσε στον Κόλπο της Γουινέας για τη διασφάλιση της ομαλής πολιτικής ναυσιπλοΐας στην περιοχή. 

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά