ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΧΙΝΟΥ

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στον Ι.Ν. Αγ Γεωργίου στον Εχίνο Ξάνθης , Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ και εσπερινός με μέριμνα του Τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου.

Το τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης, τηρείται μόνιμα σε Ιερό Ναό των Τρικάλων και μεταφέρθηκε από τον πατέρα Ευφραίμ, ιερέα της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών κατόπιν συνεννοήσεως με την Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Στον Εσπερινό ιερούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σπάρταλης, μαζί με τον πατέρα Εφραίμ.
Στην υποδοχή παρέστησαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Μονάδων της περιοχής με μέλη των οικογενειών τους, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, Ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Παραρτήματος Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Πρόεδρος των Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, Εθνοφύλακες και πολλοί Ξανθιώτες.
Ο Άγιος Εφραίμ ο νεοφανής γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1384 και πέθανε μαρτυρικά στις 5 Μαΐου 1426 ημερομηνία κατά την οποία τιμάται η μνήμη του.
Τα λεπτομερή βιογραφικά στοιχεία του λέγεται ότι αποκαλύφθηκαν στη μοναχή Μακαρία Δεσύπρη σε μια σειρά από οράματα που είχε το 1950. Σύμφωνα με αυτά, το κοσμικό όνομα του Αγίου Εφραίμ ήταν Κωνσταντίνος Μόρφης και έδρευε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο όρος Αμώμων Αττικής (στη σημερινή Νέα Μάκρη) που καταστράφηκε έπειτα από λεηλατήσεις των Οθωμανών, όμως ξαναχτίστηκε στην ίδια τοποθεσία.
Στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, από όπου ήταν η καταγωγή του, γίνεται πανήγυρις στον Ιερό ναό Αγίου Στεφάνου όπου, σύμφωνα με την παράδοση, απέναντι βρίσκεται το πατρικό του. Η ανακομιδή των λειψάνων του γιορτάζεται στις 3 Ιανουαρίου,
Η Ανακήρυξή του σε Άγιο έγινε το 2011 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ Βαρθολομαίο.
Μετά τον Εσπερινό το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021,
Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης
Πρόεδρος Παραρτήματος Ξάνθης της
Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών ΣτρατούShare on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά