Κρίθηκε ακατάλληλο το νερό της Αλεξανδρούπολης απο τους αμερικάνους και αναχώρησε το πλοίο τους

 

Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα αναγκάστηκε να αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη, το αμερικανικό πλοίο "USNS YUMA".
Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα αναγκάστηκε να αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη, το αμερικανικό πλοίο "USNS YUMA".


Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα αναγκάστηκε να αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη, το αμερικανικό πλοίο "USNS YUMA" που από τις 20 Οκτωβρίου είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι το νερό που ζητήθηκε από τους αμερικανούς προκειμένου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους κρίθηκε ακατάλληλο.

Σχετικό ρεποτάζ του e-evros.gr θα βρείτε εδώ.

Από την άλλη πλευρά ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κ. Χαράλαμπος Σ. Μιχαηλίδης έστειλε δελτίο τύπου, στο οποίο και αναφέρει πως "Το νερό των δικτύων της ΔΕΥΑΑ ελέγχεται καθημερινά από το εργαστήριό της που διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις".

Μάλιστα τονίζεται πως "Η ΔΕΥΑΑ δεν μπορεί να παρέμβει και δεν έχει την ευθύνη του δικτύου μετά τον υδρομετρητή της, δηλαδή το εσωτερικό δίκτυο κάθε πολυκατοικίας-οικήματος-εγκατάστασης κ.α.."

Ενώ χαρακτηριστικά επισημάνθηκε ότι "Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΑ από κανέναν φορέα ή καταναλωτή, για οποιοδήποτε πρόβλημα στην ποιότητα του νερού του δικτύου της, ούτε της ζητήθηκε από κανέναν βοήθεια για τον έλεγχο εσωτερικών εγκαταστάσεων της επιχείρησης ή του οργανισμού".

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω ολόκληρο το δελτίο τύπου, μέσα από το οποίο η ΔΕΥΑΑ "τοποθετείται" για την ξαφνική αποχώρηση του αμερικάνικου πλοίου:


"Με έκπληξη διαβάσαμε σε τοπικές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, ότι το αμερικανικό πλοίο «USNS YUMA» αναχώρησε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης νωρίτερα από το προγραμματισμένο γιατί το νερό στον λιμένα κρίθηκε ακατάλληλο (!!!!).

Επειδή, με τίτλους εντυπωσιασμού, είναι αναμενόμενο να δημιουργείται σύγχυση των πολιτών, και προς άρση κάθε ανησυχίας, η Δ.Ε.Υ.Α.Α. δηλώνει με στοιχεία ότι το νερό του δικτύου της ήταν και εξακολουθεί να είναι κατάλληλο προς πόση.

Όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, το νερό των δικτύων της ΔΕΥΑΑ ελέγχεται καθημερινά από το εργαστήριό της που διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, ενώ η ΔΕΥΑΑ για τον έλεγχο του νερού συνεργάζεται με το εργαστήριο Υγιεινής και Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, αλλά και με διαπιστευμένα ιδιωτικά εργαστήρια. Στους επαναλαμβανόμενους ελέγχους το νερό των δικτύων της βρίσκεται πάντα κατάλληλο και εντός των ορίων που θέτει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Όμως πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο έλεγχος και η ευθύνη της ΔΕΥΑΑ σταματά έως τον υδρομετρητή του καταναλωτή. Η ΔΕΥΑΑ δεν μπορεί να παρέμβει και δεν έχει την ευθύνη του δικτύου μετά τον υδρομετρητή της, δηλαδή το εσωτερικό δίκτυο κάθε πολυκατοικίας-οικήματος-εγκατάστασης κ.α.. Παρ' όλα αυτά, όσες φορές κλήθηκε από τους καταναλωτές, με την άδειά τους, έλεγξε την ποιότητα του νερού του εσωτερικού δικτύου της εγκατάστασης και στις λίγες περιπτώσεις που διαπίστωσε πρόβλημα, προχώρησε σε προτάσεις λύσεων προς τον καταναλωτή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΑ από κανέναν φορέα ή καταναλωτή, για οποιοδήποτε πρόβλημα στην ποιότητα του νερού του δικτύου της, ούτε της ζητήθηκε από κανέναν βοήθεια για τον έλεγχο εσωτερικών εγκαταστάσεων της επιχείρησης ή του οργανισμού.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των ελέγχων της ποιότητας του νερού των δικτύων της που εφαρμόζει η ΔΕΥΑΑ, λαμβάνονται μηνιαία δείγματα και από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αμέσως μετά από το υδρόμετρό της. Όλα τα έως τώρα δείγματα έδειξαν ότι όπως και το υπόλοιπο νερό του δικτύου της, το νερό που δίνεται στην περιοχή του λιμένα Αλεξανδρούπολης είναι σύμφωνο με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (ΚΥΑ Γ1(δ)/ΓΠ οικ.67322/2017.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο του αμερικανικού στρατού καταπλέει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η ΔΕΥΑΑ και στο πρόσφατο παρελθόν, συνεργάστηκε και τροφοδότησε τον αμερικανικό στρατό για τις ανάγκες του, με νερό των δικτύων της χωρίς να διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα στην ποιότητά του.

Είμαστε στην διάθεση του πολίτη, ιδιώτη ή επιχείρησης, σε οποιοδήποτε πρόβλημα αρμοδιότητάς μας προκύπτει.

Το νερό των δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.Α. είναι νερό του υδροταμιευτήρα που τροφοδοτείται από πηγές του βουνού, μακριά από εργοστάσια ή εντατικές αγροτικές καλλιέργειες. Η όποια προσπάθεια απαξίωσής του, ενισχύει ηθελημένα ή άθελα στην ευρύτερη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του.

Ας κρατήσουμε το νερό και τον αέρα που αναπνέουμε ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το πεδίο ευθύνης της Δ.Ε.Υ.Α.Α. συστήνουμε στους δημότες και καταναλωτές μας να απευθύνονται στη Δ.Ε.Υ.Α.Α. και μόνο τις επίσημες - επώνυμες ανακοινώσεις της να λαμβάνουν υπόψη, όχι δημοσιογράφων ή καναλιού ή ιστοσελίδας δημοσιογραφικής .

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Χαράλαμπος Σ. Μιχαηλίδης"

Τι λέει ΔΕΥΑΑ για την ξαφνική αποχώρηση του πλοίου «USNS YUMA» εξαιτίας του νερού - e-evros.gr


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά