ΝΙΜΤΣ: Γιατρός ανακάλυψε φάρμακο και σώζει ζωές





Ελληνικό επίτευγμα ΝΙΜΤΣ: Γιατρός ανακάλυψε φάρμακο και σώζει ζωές – Το γεγονός αποκάλυψε ο απόστρατος στρατηγός Θανάσης Μπάφας.





Σ ανάρτησή του στο Facebook o κ. Μπάφας δημοσιοποιεί αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μας κάνει υπηερήφανους κι ελπίζουμε να τύχει ανάλογης στήριξης από τις Ένοπλες Δυνάμεις:

«Πρωτιά και Αριστείο για το ιστορικό νοσοκομείο της Αθήνας το περίφημο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείο Στρατού (ΝΙΜΙΤΣή ΜΙΜΤΣ).

Εντόπισε σπάνια περίπτωση πάθησης, ίσως την μοναδικη στην ΕΛΛΑΔΑ και κατόρθωσε έτσι να σωσει την ζωή νεαρού άντρα προς το παρόν και ποιος ξέρει πόσων ακόμα στο μέλλον.
Η επιστημονική αυτη ανακάλυψη οφείλεται στον Διευθυντή Των Εξωτερικών Ιατρείων του Νευρολογικου τμήματος του νοσοκομείου τον αρχίατρο(αντισυνταγματάρχη ΥΓ) νευρολόγο κ Γεώργιο Νικολάου.

Επι 17 περιπου μηνες δουλεύοντας αφανως και ακούραστα, εξάντλησε κάθε επιστημονική γνώση και προσπαθεια για να καταλήξει στην σωστή τελικά γνωμάτευση της ασθένειας.

Πέραν αυτού με δική του πρωτοβουλία αναζήτησε και βρέθηκε το μοναδικό υπάρχον για την περίπτωση φάρμακο στο εξωτερικό το οποίο με έγκριση του ΕΟΠΠΥ εισάγεται και χορηγείται πλέον στον ασθενή σώζοντας έτσι τελικά την ζωή του.

Η ανακσλυψη αποτελεί σπουδαίο ιατρικό γεγονός και ήδη συναφή επιστημονικα και πανεπιστημιακά κέντρα της Ελλάδας, έχουν ζητήσει τον ιατρικό φάκελλο του ασθενούς από τον κ Νικολάου Γεώργιο προκειμένου να επεκτείνουν την έρευνα για την συγκεκριμένη ασθένεια.

Μια άποψη που επικρατεί στους ιατρικους κύκλους είναι ότι πιθανόν από την αναφερόμενη ασθένεια να είχαμε μέχρι τώρα ανθρώπινες απώλειες χωρίς ποτέ να γίνει γνωστή η πραγματική αιτια .

Θεωρούμε ότι γιατροί σαν τον κ Νικολάου τιμούν τον ιατρικό κλάδο και τον Έλληνα αξιωματικό. Και για να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα, επί μήνες προσπαθεί να κάνει επιστημονική ανακοίνωση στα αντίστοιχα ιατρικά περιοδικά χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα λόγω έλλειψης των ελαχίστων χρηματικών πόρων που απαιτούνται .

Θεωρούμε ότι το ΓΕΣή η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΓ) μάλλον πρέπει επέμβουν σε συτο το ομολογουμένως από ιατρικους κύκλους σπουδαίο επίτευγμα.

Γιατρός του ΝΙΜΤΣ ανακάλυψε φάρμακο και σώζει ζωές

πηγη
Ελληνικό επίτευγμα ΝΙΜΤΣ: Γιατρός ανακάλυψε φάρμακο και σώζει ζωές (armyvoice.gr)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά