287.927.004€ οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ στα στρατιωτικά νοσοκομεία, δυσχεραίνουν το έργο τους», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα: 

Κατά την παρούσα φάση, μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, το ύψος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) και το ΝΙΜΤΣ ανέρχεται, σε 287.927.004€. 

Για τα έτη 2019, 2020 και 2021, έχουν αποπληρωθεί οφειλές που ανέρχονται σε 45.689.263€, 50.154.494€ και 63.265.036€ αντίστοιχα, ενώ για το τρέχον έτος αναμένονται επιπλέον πληρωμές. Περαιτέρω, κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) με τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, αποφασίστηκε και ενισχύθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, με το ποσό των 50εκ. ευρώ, για το 2021, με σκοπό την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΣΝ και του ΝΙΜΤΣ. Συναφώς γνωρίζεται ότι το εν λόγω ποσό είναι επιπλέον των αποπληρωμών που πραγματοποιεί ο ΕΟΠΥΥ σε ετήσια βάση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αντιλαμβάνεται πλήρως το υψηλό δημοσιονομικό φορτίο που προκαλεί η αντιμετώπιση της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης, γι’ αυτό σε συνεχή συνέργεια τόσο με τα συναρμόδια Υπουργεία όσο και με τον ΕΟΠΥΥ, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταρτιστεί σχετικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της διαδικασίας εξόφλησης των συσσωρευμένων οφειλών προς τα ΣΝ και το ΝΙΜΙΤΣ. 

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι τα ΣΝ και το ΝΙΜΤΣ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, παρέχοντας υψηλές ιατρικές υπηρεσίες, στελεχωμένα από προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και εξοπλισμένα άρτια, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται πλήρως στην αποστολή τους, ειδικά κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, για οποιαδήποτε υγειονομική απαίτηση, έχοντας υψηλότατη αποδοχή για το έργο τους στην ελληνική κοινωνία. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά