Στην Ελλάδα 2 Καναντέρ δωρεάν από την Ε.Ε

 Η  Ελλάδα θα είναι ο κόμβος  πυρόσβεσης της περιοχής  της Μεσογείου όπου θα σταθμεύσουν είτε ελικόπτερα είτε άλλο υλικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με χρηματοδότηση της ΕΕ. Επίσης ξεκινά η διαδικασία της αγοράς των Καναντέρ, των αεροπλάνων που μπορούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις και το πρώτο που θα αγοραστεί μέσω του rescEU, θα διατεθεί στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα πάρει δύο δωρεάν Καναντέρ από το rescEU με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και άλλα πέντε με εθνικούς πόρους. Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι θα ενισχύσει πάρα πολύ τον εθνικό στόλο των εναέριων μέσων…Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτική Προστασίας 



Ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε μέσω της γνωστής διαδικασίας του NSPA, μέσω του αρμόδιου φορέα του ΝΑΤΟ δηλαδή, τις διαδικασίες για να προλάβουμε να ενοικιάσουμε αεροσκάφη Αirtractors, καθώς και ελικόπτερα.




Ξεκίνησε η διαδικασία και πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα απ’ ό,τι είχαμε πέρυσι το καλοκαίρι, προσέθεσε ότι το άλλο που «κέρδισαν από τις Βρυξέλλες είναι ένα καινούριο πρότζεκτ, που βασίζεται στη λογική της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και περιλαμβάνει την άφιξη πυροσβεστών από τις βόρειες χώρες το καλοκαίρι για να βοηθούν τη χώρα σε συνεργασία με τους πυροσβέστες στην Ελλάδα.

«Θα έρχονται δηλαδή πυροσβέστες από τον ευρωπαϊκό Βορρά να βοηθούν το καλοκαίρι και πυροσβέστες από τον ευρωπαϊκό Νότο, θα πηγαίνουν το χειμώνα στο Βορρά για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών.


πηγη
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά