Στείλτε ΔΩΡΕΑΝ ‘’Επιστολικά Δελτάρια του 1940 ‘’(καρτ ποσταλ) μέσω της Στρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας

 





Δράση Πολεμικού Μουσείου


28 Οκτωβρίου 1940: <<Tότε και ... Σήμερα>>.
Επισκεφθείτε ανήμερα της 28ης Οκτωβριου 2021 το Πολεμικό Μουσείο και στείλτε ΔΩΡΕΑΝ ‘’Επιστολικά Δελτάρια του 1940 ‘’(καρτ ποσταλ) σε όποιο πρόσωπο επιθυμείτε ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, μέσω της Στρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη πρωτοβουλία και δράση του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο τύπωσε σαράντα(40) ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ‘’Δελτάρια του 1940’’- συλλεκτικά και σε πολλά αριθμημένα αντίτυπα.
Οι επισκέπτες, μαζί με την ξενάγησή τους στις Αίθουσες του 1940 και στο Διόραμα του Πολεμικού Μουσείου, με θέμα ‘’Το Έπος του 40’’, θα έχουν την ευκαιρία να παραλάβουν ΔΩΡΕΑΝ,απο ‘’αναβιωτές ταχυδρόμους’’ της εποχής, ένα συλλεκτικό/αριθμημένο ‘’Επιστολικό Δελτάριο’’, να το σφραγίσουν με τη σφραγίδα του Πολεμικού Μουσείου και μέσω της Σρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας που θα βρίσκεται στο χώρο, να το στείλουν ΔΩΡΕΑΝ, στη Διεύθυνση όποιου προσώπου επιθυμούν,ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.
Παράλληλα, θα εκτίθενται και δημοσιευμένες και μη πρωτότυπες επιστολές απο το Μέτωπο, ‘’Δελτάρια’’ των ηρώων του 1940, καθώς και αντικείμενα της Στρατιωτικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας διαφόρων περιόδων.
Αξίζει να επισημανθεί πως τα ταχυδρομικά ‘’Δελτάρια του 1940’’ είναι η ‘’ζωντανή’’ ιστορία εκείνων των ηρωϊκών στιγμών.Η εικονογράφησή τους είναι ποικίλη και τα γεγονότα γράφονται την ώρα που συμβαίνουν.Είναι η μοναδική επικοινωνία του στρατιώτη που πολεμά με τα αγαπημένα του πρόσωπα και ταυτόχρονα τα ''Δελτάρια'' αυτά σκιαγραφούν την αυτοθυσία και τα γεγονότα των υπερασπιστών της Πατρίδας, αλλά και τη σκληρή καθημερινότητα του πολέμου.
Ας προβληματιστούμε λοιπόν σήμερα πόσο κουράγιο έδωσε αυτό το μικρό ’’τετράγωνο χαρτάκι’’- έστω και ύστερα από λογοκρισία-στους ήρωες του Μετώπου και στα αγαπημένα τους πρόσωπα στα... ''μετόπισθεν'',αλλά και πόσες άραγε ζωές έχει διασώσει!!!.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά