Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν περιεργάζονται τα αμερικανικά αεροσκάφη που βρήκαν

 

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα λάφυρα του πολέμου για τους Ταλιμπάν είναι πολύ πλούσια. Ανάμεσα στα όπλα, τα κράνη και πολλά άλλα που άφησαν οι στρατιώτες του τακτικού στρατού του Αφγανιστάν βρίσκεται και σημαντικός στρατιωτικός εξοπλισμός που εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί και άλλες διεθνείς δυνάμεις.

Εικόνες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων δείχνουν τους Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Καμπούλ να περιεργάζονται όσα περιήλθαν πλέον στην κατοχή τους μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων.

Οι Ταλιμπάν εμφανίζονται μεταξύ άλλων να φωτογραφίζονται μπροστά στα πολεμικά αεροσκάφη, σαν να πρόκειται για τουριστικά αξιοθέατα.

Παρόμοιες σκηνές είχαν καταγραφεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα και στην Κανταχάρ, το προπύργιο των Ταλιμπάν στον αφγανικό Νότο.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, η πλειονότητα του πολεμικού υλικού έχει απομακρυνθεί ή καταστραφεί, όπως και το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που απέτρεψε τη Δευτέρα επίθεση του τοπικού πυρήνα του ΙSIS (το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν).

Ωστόσο στο σημαντικό υλικό που έμεινε πίσω καθώς και ο τελευταίος Αμερικανός στρατιωτικός αποχωρούσε περιλαμβάνονται και πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό έχουν αχρηστευθεί.

Το «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν», όπως αποκαλούν πλέον την χώρα τους οι Ταλιμπάν, θέλει καλές σχέσεις με τους Αμερικανούς με διπλωματικά μέσα, ανέφερε εκπρόσωπος των φανατικών ισλαμιστών, ενώ ακούγονταν πανηγυρικοί πυροβολοσμοί για την αποχώρηση όλων των Αμερικανών.

Πηγή: CNN, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά