Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής καθηκόντων ΥΦΕΘΑ- Στεφανής: αποστολή εξετελέσθη

 



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τέταρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021,παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Υφυπουργού από τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στον κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ Νίκου Παναγιωτόπουλου :

«Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό μήνα. Δεν έχουμε βρεθεί, εγώ προσωπικά, εδώ και δύο χρόνια σε παρόμοια θέση αλλά υποθέτω ότι σε όλα έρχεται αυτή η πρώτη φορά και δυσκολεύομαι πραγματικά να βάλω στη σειρά τις σκέψεις και τα λόγια προκειμένου να μιλήσω για δύο ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα είτε στο πλαίσιο της δομής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναφέρομαι στον Υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή είτε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που αναπτύξαμε πολύ εντατικά με το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και αναφέρομαι φυσικά στον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι εξελίξεις τα φέρανε έτσι ώστε σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς να αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στη θέση του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Η ενεργός και με δραματικές εναλλαγές και εξελίξεις, σχεδόν σε καθημερινή βάση, πολιτική ζωή τα έχει αυτά και θα έλεγα αυτά είναι τα συνηθισμένα. Γεγονός είναι ότι με τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή εδώ και δύο χρόνια αναπτύξαμε μία εξαιρετικά στενή  συνεργασία κάτω από δύσκολες συνθήκες ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις που βρέθηκαν μπροστά μας. Προκλήσεις που εμείς δεν τις επιδιώξαμε αλλά εντούτοις, κληθήκαμε να διαχειριστούμε και διαχειριστήκαμε σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό πιστεύω.

Παράλληλα έπρεπε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διοίκηση ενός μεγάλου Υπουργείου με καθολική συμμετοχή σχεδόν ακόμα και στην κοινωνική ζωή και επίσης να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε την επόμενη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα από ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων κυρίως και παρεμβάσεων κυρίως στο Εξοπλιστικό κομμάτι. Σε αυτό βέβαια είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση της Στρατιωτικής Ηγεσίας δια του Α/ΓΕΕΘΑ  του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και των Αρχηγών των Επιτελείων και σε όλη την πορεία υπήρχε η αίσθηση και νομίζω αυτό έγινε αισθητό και προς τα έξω προς πάσα κατεύθυνση, ότι η προσπάθεια και το αποτέλεσμα της είχε να κάνει με μία δουλειά ομαδική.

Στην πορεία αυτή δεν συμφωνούσαμε σε όλα αλλά πάντα συμφωνούσαμε τελικά σε αυτό που έπρεπε να γίνει. Άλλωστε η παράθεση απόψεων προκειμένου να οδηγηθούμε στη βέλτιστη λύση αλλά να είναι ένα δημιουργικό και χρήσιμο κομμάτι της όλης διαδικασίας. Αυτό που εγώ δεν θα ήθελα προσωπικά ήταν να λέγαμε σε όλα ναι και προχωράμε, όχι ακούσαμε απόψεις συνθέσαμε απόψεις προχωρήσαμε στην προσπάθεια στο να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και σε αυτό το κομμάτι όλο ο Αλκιβιάδης Στεφανής έπαιξε ένα πολύ καταλυτικό θα έλεγα και κρίσιμο ρόλο.

Από την εμπειρία μου μαζί του διδάχθηκα, ένα ασίγαστο πάθος για τη δουλειά, βίωσα μία διαρκή κινητικότητα  και επίσης μία αγάπη που δεν κρύβεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η πατρίδα και θα έλεγα ότι σε αυτό το κομμάτι προσπάθησα να συντονιστώ με τον βηματισμό του. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε. Στη ζωή όσα προσόντα και να έχεις όσες δυνατότητες, όσα εχέγγυα πρέπει στην προσπάθεια να επιδεικνύεις και το αντίστοιχο πάθος. Άμα οι ικανότητες και το ταλέντο συνδυαστούν με το πάθος τότε νομίζω το αποτέλεσμα είναι το ιδανικό.

Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλκιβιάδη Στεφανή για όσα προσέφερε στο Υπουργείο να του υπενθυμίσω ότι εδώ και δύο χρόνια, εδώ και δύο χρόνια αποτελεί μέλος του πολιτικού συστήματος και ο κύκλος αυτός συνεχίζεται. Εδώ βιώνουμε μία στάση σε αυτό τον κύκλο πλην όμως ο κύκλος εξελίσσεται και θεωρώ ότι κάθε άλλο παρά έχει κλείσει, εξελίσσεται και συνεχίζεται. Αυτό όμως δεν είναι της παρούσης ο κ. Στεφανής ξέρει πολύ καλά πώς θα σταθμίσει τα επόμενα βήματα σε μία πορεία που εγώ χαρακτηρίζω όπως άλλωστε είναι η προσφιλής του έκφραση εξαιρετική. Πραγματικά τον ευχαριστώ εξ ονόματος και νομίζω ότι εκφράζω θα έλεγα την άποψη όχι μόνο του συνόλου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα δύο χρόνια αυτά δεν ήταν εύκολα, αλλά όποιοι έχουν κάποια εμπειρία από την πολιτική ξέρουνε ότι στην πολιτική τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζουν δραματικά ενδεχομένως από τη μία μέρα στην άλλη, σημασία έχει η διάρκεια και η εξέλιξη και η πορεία. Θεωρώ λοιπόν ότι η πορεία του Αλκιβιάδη Στεφανή δεν έχει τελειώσει αντιθέτως εξελίσσεται. Του εύχομαι τα καλύτερα, ήταν τιμή μου υπηρετήσαμε, θα μου επιτρέψετε αυτή την έκφραση, εδώ μαζί αυτά τα χρόνια βγάλαμε πολύ και καλή δουλειά και σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να πω ότι έχεις την δυνατότητα να αισθάνεσαι ότι απέκτησες άλλο ένα φίλο που σε ότι χρειαστείς σε οποιοδήποτε επίπεδο ακόμα και σε συμβουλευτικό για τα επόμενα επεισόδια της πορείας θα είναι εδώ κοντά σου. Καλή επιτυχία σε όλα άλλωστε είμαι σίγουρος ότι με το πακέτο αν θέλετε των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων που απέδειξες τουλάχιστον σε μένα ότι διαθέτεις κι άλλες επιτυχίες θα έρθουν. Όσο αφορά τον κ. Νίκο Χαρδαλιά απλά θα πω αυτά που, θα συνεχίσω μάλλον από κει που σταμάτησα στην ανάρτηση όταν είχε τη μικρή περιπέτεια της υγείας του, ότι θεωρώ ότι είναι σκληρός είναι μαχητής αυτό το απέδειξε υπό συνθήκες θα έλεγα πρωτόγνωρες διαχείρισης κρίσεων δύσκολων εντατικών και άνευ προηγουμένου ιστορικού ίσως και επομένως και μέσα από τη συνεργασία που ως Υπουργείο αναπτύξαμε με την Γενική Γραμματεία και μετέπειτα Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας είμαι βέβαιος ότι έρχεται σε ένα χώρο όπου μπορεί να λειτουργήσει όπως λειτούργησε, μπορεί να προσφέρει όπως προσέφερε και μπορεί να ενωθεί με αυτή την ομάδα για να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η μαχητικότητα και η ικανότητα του μαχητή ξέρετε όπως είχα τη δυνατότητα να πω προχθές στη Σπάρτη εμπνευσμένος από κάτι που διάβασα δεν είναι μόνο για τη στιγμή της μάχης, ο μαχητής είναι για όλη του τη ζωή, διότι έχει εκπαιδευτεί στο δρόμο του μαχητή, στο δρόμο του πολεμιστή και ίσως αυτός που μάχεται μία ζωή χωρίς να μπει σε στρατιωτική σύρραξη θα έλεγα ότι είναι πιο άξιος από εκείνον που στιγμιαία εμπλέκεται σε μία μάχη, διότι είναι θέμα επίγνωσης και εκπαίδευσης, αλλά πρέπει και να το χεις όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Ο κ. Χαρδαλιάς το έχει και  επειδή εδώ θεωρώ ότι είμαστε μία ομάδα μαχητών που παλεύουμε για ένα σκοπό που όλοι έχουνε ενστερνιστεί και όλοι υπηρετούμε, θα αποτελέσει μία ακόμα χρήσιμη προσθήκη σε αυτή την ομάδα.

Νίκο Χαρδαλιά καλώς ήρθες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και καλή δουλειά, καλή δύναμη. Κύριε Υφυπουργέ καλή δύναμη, καλή συνέχεια το μόνο σίγουρο είναι θα υπάρξει συνέχεια».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου:

«Εκ μέρους της Στρατιωτικής ηγεσίας, εκ μέρους των κύριων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων εμού προσωπικά φυσικά αλλά και του συνόλου του στρατεύματος, του προσωπικού του στρατεύματος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Υφυπουργό τον κ. Στεφανή για την εξαιρετική συνεργασία, τις συμβουλές, της κατευθύνσεις και όλα αυτά τα οποία κάναμε μαζί όπως είπατε κύριε Υπουργέ και να τον ευχαριστήσω για όλα και προσωπικά να του ευχηθώ καλή συνέχεια στην πορεία του και στο νέο υπουργό στον κ. Χαρδαλιά, επίσης εκ μέρους της Στρατιωτικής Ιεραρχίας, των κυρίων Αρχηγών του προσωπικού να του ευχηθώ Καλώς ήρθατε, Καλή δύναμη, σιδεροκέφαλος και όλα τα καλά του Θεού στην εκπλήρωση της αποστολής.

Ευχαριστώ».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιου Οικονόμου:

«Φίλε μου Άλκη, το φίλε μου είναι μία προσφώνηση στην οποία πιστεύω ειλικρινά και δεν τη λέω και εύκολα. Το 2013 ήταν η πρώτη φορά που γνωριστήκαμε, εσύ ως Ταξίαρχος θυμάμαι και εγώ στην ίδια θέση. Από τότε συνεργαστήκαμε και αναπτύχθηκε αυτή η σχέση μεταξύ μας που ξεκίνησε από την μεγάλη σου εμπειρία στο στράτευμα, από τη δική μου ψηλάφηση τότε στα πράγματά τα στρατιωτικά, άγνοια θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και σιγά σιγά αναπτύχθηκε μεταξύ μας αυτή η σχέση και η ανθρώπινη φιλιά.

Συνεχίστηκε και μετά το 2015 που έφυγα εγώ και εσύ προχώρησες όπως άξιζες καθ όλα, μετά στη θητεία σου στο Γ’ Σώμα Θεσσαλονίκης, στο σπίτι μου, συνεχίσαμε αυτή τη σχέση την ανθρώπινη. Ονειρευτήκαμε, κάναμε σχέδια ταξιδέψαμε και μας έφερε ο Θεός, η μοίρα της ζωής στα ίδια μετερίζια εδώ που είχα αφήσει εγώ το 2015 και συνεχίσαμε την πορεία μας την κοινή.

Ο κ. Υπουργός είπε πάρα πολύ χαρακτηριστικά, απέδωσε την εμπειρία σου τη μεγάλη στρατιωτικά και τη μεγάλη σου αγάπη για το στράτευμα και για την πατρίδα.

Για μένα πράγματι ήσουν ένα παράδειγμα σε αυτό το θέμα δεν έχω δει τόσο μεγάλη αφοσίωση στην πατρίδα και στο στρατιωτικό τρόπο ζωής. Πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου σε πείραζα, γιατί τόση αφοσίωση σου στον στρατιωτικό αυτό τρόπο ζωής σπαρτιατικό και εύχομαι, φοβάμαι, ότι θα το συνεχίσεις και στην επόμενη ζωή η οποία έχει πολλά κεφάλαια και πολλά καινούργια κεφάλαια.

Εύχομαι πολύ καλύτερα πράγματα, νομίζω ότι είσαι ικανός ότι και να αποφασίσεις να κάνεις. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου όπως πάντα και εύχομαι μόνο υγεία για το υπόλοιπο όλα έχουμε διότι όλα γίνονται και όλα έρχονται και φεύγουν.

Είμαι βέβαιος ότι θα αποφασίσεις το σωστό. Όλα θα πάνε καλά, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις συμβουλές σου πάντα εγώ είτε σε αυτή τη θέση είτε και χωρίς αυτή πάντα ρωτούσα τα περί στρατιωτικών, ήθελα τη γνώμη σου ελπίζω να συνεχίσεις να μας συμβουλεύεις και μένα και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του παραδόσαντος Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή :

«Ευχαριστώ πολύ, καλημέρα και καλό μήνα.

Θα ξεκινήσω με δυο λέξεις, αποστολή εξετελέσθη.

Το πιστεύω μέσα από την καρδιά μου αυτό και εξετελέσθη με πάθος, σκληρή δουλειά με όραμα και αγάπη για την πατρίδα.

Αποστολή εξετελέσθη με σύνθεση απόψεων πείθω με ομόνοια και πάντα με σεβασμό προς το εσωτερικό περιβάλλον των Ενόπλων Δυνάμεων και ποια είναι αυτή η αποστολή που εξετελέσθη τα δύο χρόνια αυτά.

Ξεκινάω από τη μεγαλύτερη νίκη που πιστεύω ότι πέτυχε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια που είναι αυτό το οποίο πετύχαμε στον Έβρο. Και καταφέραμε να αλλάξουμε τα δεδομένα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην Ευρώπη. Καταφέραμε να γίνει κατανοητό σε όλη την Ευρώπη ότι το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίσαμε με τους γείτονες δεν ήταν πρόβλημα ελληνοτουρκικό αλλά ήταν γενικότερα ένα πρόβλημα παραβατικότητας της Τουρκίας απέναντι στους κανόνες του Διεθνούς δικαίου. Και στη συνέχεια ήρθε η υγειονομική κρίση και πάλι εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων εκεί ήταν καταπληκτική. Και στη συνέχεια ήρθε η κρίση στο Αιγαίο και πάλι εκεί η αποτροπή την οποία παρουσίασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν καταλυτική. Και στη συνέχεια ήρθε η κλιματολογική κρίση, και εκεί παρόντες.

Πιστεύω ότι κλείνει ένας κύκλος εξαιρετικά επιτυχημένος και ο οποίος κύκλος είναι επιτυχημένος διότι τα δύο χρόνια αυτά παρουσιάσαμε και κάτι άλλο παρουσιάσαμε μία βαθιά εξωστρέφεια και μία βαθιά συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων προς την Ελληνική κοινωνία σε πράγματα απλά, σε πράγματα καθημερινά έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη νιώσανε την παρουσία μας.

Παιδική χαρά στις Διαπόντιες νήσους για τα τρία παιδάκια που είναι εκεί πέρα, πολυχώρος στον Άγιο Ευστράτιο, η κατασκευή του δρόμου και η βοήθειά του στο Μουσείο της Δημοκρατίας, στη Χάλκη, στην Τήλο, στη Σύμη, στο Καστελόριζο, ATM τώρα τελευταία στη Γαύδο. Στην Κάσο και το πώς η μαθήτρια πέρασε στην σχολή πληροφορικής μέσω της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν υπάρχει μέρος που οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην είναι παρούσες και βεβαίως να εισπράττουν την αγάπη και την αναγνώριση της Ελληνικής κοινωνίας. Και σε αυτές τις περιόδους κρίσης η ηγεσία ήτανε και ορατή και διαθέσιμη και είμαστε παντού συνδράμοντας στην Ελληνική κοινωνία.

Πώς επετεύχθησαν αυτά, γιατί αυτά όλα τα οποία πετύχαμε αυτά τα δύο χρόνια δεν είναι απλά να γίνουνε. Ο κ. Υπουργός περιέγραψε κάποια συστατικά και τον ακούω να λέει πάντα και το αναγνωρίζω και το ασπάζομαι αυτό ότι μόνο με ομαδική δουλειά γίνεται αυτό και πραγματικά έτσι έγινε, με ομαδική δουλειά, με σκληρή δουλειά, με δουλειά όπως συνηθίζω να λέω 20 ώρες το 24ωρο με τις 24 ώρες να είναι για σκέψη και ανάλυση. Με ένα καταπληκτικό προσωπικό, με μία εξαιρετική Ηγεσία, τόσο του Υπουργείου μας όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων και βεβαίως κάτι το οποίο το λέμε εδώ και πάρα πολύ καιρό στο Υπουργείο με εξαιρετική Διυπουργική συνεργασία.

Δεν υπάρχει Υπουργείο με το οποίο να μην έχουμε συνεργαστεί για να πετύχουμε κάποιους στόχους, εισπράττοντας από τα άλλα τα Υπουργεία, αγάπη, σεβασμό προς το έργο μας και εμείς ανταποδίδοντας το ίδιο.

Ποιους ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Καταρχάς την αυτού Εξοχότατη την κύρια πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της ως ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αγκάλιασε τις Ένοπλες Δυνάμεις και εμένα προσωπικά με πολύ σεβασμό. Τον κύριο Πρωθυπουργό για την επιλογή του με επέλεξε ως Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, έκανε τρεις ανασχηματισμούς και εγώ ήμουνα εδώ. Θεωρώ ότι ο κύκλος έκλεισε επιτυχώς όπως είπα και θα έπρεπε να γίνει η αλλαγή και συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Τον κ. Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος μαζί με τη Βουλή δεν σταμάτησε να μας ενισχύει και με χρήματα και με υλικά αγαθά αλλά και με την παρουσία του. Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και ένας από αυτούς βεβαίως είναι και ο αγαπητός φίλος ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Τους Προέδρους των δυο Επιτροπών της Βουλής τον κ. Γκιουλέκα και τον κ. Δαβάκη και τα μέλη των Επιτροπών, γιατί κάθε φορά που πηγαίναμε με τον κ. Υπουργό στις Επιτροπές στήριζαν όλες πέρα από κάθε κομματική αντιπαράθεση το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον κ. Υπουργό για τον οποίον θα ήθελα να ανοίξω μία παρένθεση και να πω ότι πρέπει να είμαστε και να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε θα μου επιτρέψετε την έκφραση αυτό τον άνθρωπο ως Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σέβεται τις Ένοπλες Δυνάμεις, αγαπά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τίμα τον καθένα σας ξεχωριστά και πάντα μέσα στο μυαλό του η σκέψη του ήταν πως θα βοηθήσει. Πώς θα βοηθήσει πολλές φορές και με δικό του πολιτικό κόστος κάτι το οποίο στα χρόνια τα οποία βρισκόμαστε στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν το έχουμε δει συχνά. Ο κύριος υπουργός χρησιμοποίησε τη λέξη φίλος. Έτσι το νιώθω και εγώ. Το νιώθω με πολλή αγάπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης ιδιαιτέρως τον κ. Βάλαρη. Η παρουσία του στα δρώμενα του Υπουργείου είναι καταλυτική. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπάει τον κ. Υπουργό και τον στηρίζει και πάντα ότι κάνει το κάνει με γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα γιατί προέρχεται από τις Τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Εγώ θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την φιλία του και την και την βοήθεια την οποία μου προσέφερε.

Τον κ. Γενικό Γραμματέα ο οποίος πραγματικά είναι ένας φίλος όπως το είπε με τον οποίον η σχέση μας έχει προχωρήσει σε άλλα επίπεδα και τον ευχαριστώ για τη στήριξη.

Έρχομαι στην Στρατιωτική Ηγεσία τον κ. Αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τον οποίον επειδή όλοι γνωριζόμαστε είχαμε σκληρές αντιπαραθέσεις και αυτό είναι λογικό, και έτσι πρέπει να είναι. Αλίμονο αν δύο άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν άποψη και δεν την εκφράζουν. Και γνωριζόμαστε όλοι εδώ και χρόνια. Είχαμε άποψη, είχαμε αντιπαράθεση αλλά πάντα με βάση το καλό της πατρίδας βρίσκαμε την κοινή λύση. Σέβομαι το έργο του, το εκτιμώ απεριόριστα και η στιβαρότητα με την οποία διαχειρίζεται τις Ένοπλες Δυνάμεις μόνο καλό έχουμε δει την περίοδο αυτή.

Τους κυρίους Αρχηγούς τους οποίους δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω παρόλο που μέσα μου τα 41 χρόνια στο Στρατό Ξηράς με κάνει από να ρέπω προς τον Στρατό Ξηράς.

Σέβομαι και υποκλίνομαι με σεβασμό στους νεκρούς και στις σημαίες και των Τριών Κλάδων και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για ότι κάνουν. Πριν πάω στους Διευθυντές μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τύπο. Πάντα εσείς στέκεστε στο πλάι μας και παρουσιάζετε με σωστό τρόπο την δράση μας και παρακαλώ πολύ μεταφέρετε και τις θερμές μου ευχαριστίες και σε όλους αυτούς που δεν είναι παρόντες σήμερα.

Τους δύο Διευθυντές μου και το γραφείο μου. Τα δύο χρόνια αυτά κινήθηκε με απεριόριστο πάθος και αγάπη για τη δουλειά του. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατιωτικό και πολιτικό προς το οποίο υποβάλω το σεβασμό μου για το έργο το οποίο παράγει. Την Ελληνική κοινωνία και τους ανθρώπους της χιλιάδες τα μηνύματα τα οποία έλαβε χθες, αγάπης αφοσίωσης σε κάποια από αυτά μου λένε ότι τα νησιά του Αιγαίου έχασαν τον προστάτη τους. Βεβαίως και δεν έχασαν τον προστάτη τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο προστάτης των νησιών του Αιγαίου και Ένοπλες Δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να είναι ο προστάτης του των Αιγαίου και εγώ βεβαίως που συνεχίζω να αγαπώ την πατρίδα με την ίδια δύναμη.

Με συγκίνησε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Σύμης ο οποίος με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι 18 Σεπτεμβρίου είναι η τελετή για να σας κάνουμε επίτιμο δημότη και βεβαίως τώρα σας περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερη χαρά.

Δύο μηνύματα θα ήθελα να δώσω σε όλους μας: Να μην ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε, πολύ σημαντικό αυτό το από που ξεκινήσαμε καθορίζει την πορεία μας. Και δεύτερον να μην ξεχνάμε ότι πρέπει πάντα να ντρεπόμαστε. Να ντρεπόμαστε τους συνεργάτες μας, να ντρεπόμαστε το προσωπικό με το οποίο συνεννοούμεθα, και πάνω από όλα να ντρεπόμαστε τον Ελληνικό λαό, τον οποίο υπηρετούμε και πάντα να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτόν.

Υπηρετούμε τον ελληνικό λαό και οφείλω να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ στον κ. Υφυπουργό τον κ. Χαρδαλιά δύναμη, υγεία. Το πάθος το έχει, τις δυνατότητες της έχει και πολύ σύντομα είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι ένας άνθρωπος δραστήριος ένας άνθρωπος ικανός, ένας άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα, ένας άνθρωπος που μπορώ να πω ότι με πάρα βγαίνει στις ώρες εργασίας ένας άνθρωπος τον οποίο θεωρώ φίλο μου να τον έχει ο Θεός καλά.

Κλείνοντας κρατάω σημαντικότερες νίκες της περιόδου αυτής, του κύκλου αυτουνού την νίκη στον Έβρο, το ίδιο περιέγραψε ο κ. Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στα δύο χρόνια. Πολύ σημαντικό αυτό. Άλλαξε τη στάση της κοινωνίας και δώσαμε αισιοδοξία στην Ελληνική κοινωνία.

Ως δεύτερο κρατάω τη συνδρομή μας στην καθημερινότητά της ελληνικής κοινωνίας. Και τρίτον τα τεράστια πολλά έργα τα οποία με την καθοδήγηση του κ. Υπουργού έχουμε κάνει την περίοδο αυτή και βεβαίως όλα αυτά τα οποία έχουν οργάνωση γιατί συνέχεια. Αποστολή εξετελέσθη είμαι εξαιρετικά και συνεχίζω να έχω όραμα θέληση και βεβαίως ατελείωτη αγάπη για την πατρίδα.

Σκοπίμως άφησα την οικογένειά μου έξω από αυτό. Η οικογένειά μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό γνωρίζουν την αγάπη μου και την αφοσίωση μου σε αυτούς. Καλή δύναμη στον κ. Υφυπουργό να είστε όλοι καλά καλημέρα».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του παραλαβόντος Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά:

«Ξέρετε κ. Υπουργέ στη ζωή μου έχω επιλέξει να είμαι πάντα πολύ ειλικρινής. Οπότε το πρώτο πράγμα που θέλω να ομολογήσω είναι ότι στέκομαι εδώ σήμερα με περισσή αμηχανία, αλλά και ένα ξεχωριστό συναίσθημα ευθύνης και καθήκοντος σε αυτή την τελετή παραλαβής των νέων μου καθηκόντων.

Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι παραμένει εξαιρετικά μοναδικό το συναίσθημα ευθύνης να διαδέχομαι έναν άνθρωπο που η δική του παρακαταθήκη αφοσίωσης και καθήκοντος είναι ξεχωριστή και δεν το λέω συμβατικά ακριβώς επειδή βρίσκομαι σε αυτήν εδώ την τελετή. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Υφυπουργό κάτω από δύσκολες συνθήκες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες και περιστάσεις και νομίζω ότι προσβλέπω και στη συμβουλή του και στη συμβολή του και στην εμπειρία του και στην καθοδήγηση του έτσι ώστε να μπορέσουμε ο κύκλος αυτός που έχει κλείσει να συνεχιστεί με όρους αντάξιους σε μία μοναδική προσπάθεια.

Κύριε Υφυπουργέ θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή την συνεργασία. Ξέρω ότι στη δημοσιότητα δεν έχει περιέλθει το εύρος αυτών των πρωτοβουλιών των ανησυχιών των αγωνιών που από κοινού μαζί με τον Υπουργό μαζί με τους Αρχηγούς μας μοιραστήκαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, αναφέρατε πάρα πολλά και για την πανδημία και για την επιχείρηση “Ελευθερία” και για τις κλιματολογικές συνθήκες που φαντάζουν πρωτόγνωρες για την Ελληνική κοινωνία και πατρίδα και για όλο τον κόσμο. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο θέλω, κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ, κ. Αρχηγοί θέλω να σας διαβεβαιώσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου και της καρδιάς μου, ότι θα εργαστώ σκληρά στο πλευρό σας, για να φανώ αντάξιος πρωτίστως της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού αλλά και τις ευθύνες της θέσης που αναλαμβάνω.

Φίλε Άλκη, Υφυπουργέ μου καλή επιτυχία, καλή δύναμη και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φανώ αντάξιος του χαρτοφυλακίου που μου παραδίδεις».








Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά