Φεύγει η Ελληνική Πυροβολαρχία για την Σαουδική Αραβία

 

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ:


Παραβρέθηκα σήμερα στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην 114 Πτέρυγα Μάχης για να χαιρετίσω το προσωπικό της Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT, που θα αποτελέσει την Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν μια εξαιρετικά σημαντική αποστολή στο εξωτερικό, η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την προστιθέμενη αξία τους και προβάλλει διεθνώς την αμυντική ισχύ της Χώρας μας.
Οι Έλληνες χειριστές του αντιαεροπορικού συστήματος PATRIOT καλούνται να υψώσουν την εναέρια ασπίδα του, υλοποιώντας τη διεθνή πρωτοβουλία «Integrated Air and Missile Defence Concept», προκειμένου να ενισχύσουν την αεράμυνα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας-κλειδί για την παγκόσμια οικονομία, και να συνδράμουν στη σταθερότητα και στην ασφάλεια σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή, σύμφωνα με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου.
Σημαντική θα είναι και η ωφέλεια που θα αποκομίσει η Πολεμική μας Αεροπορία από τη συμμετοχή της σε μια επιχείρηση αεράμυνας αυτού του μεγέθους και μάλιστα σε ένα νέο γι’ αυτήν επιχειρησιακό περιβάλλον. Οι δυνατότητές μας στον τομέα της διαλειτουργικότητας θα ενισχυθούν, το προσωπικό μας θα αποκτήσει γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες πολύτιμες χάρη στην καθημερινή συνεργασία του με τους Σαουδάραβες συναδέλφους του, όπως και με το προσωπικό των άλλων κρατών που συνεισφέρουν δυνάμεις για τον ίδιο σκοπό.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εκτελέσουν την αποστολή που τους ανατέθηκε με σθένος, αποφασιστικότητα και υψηλό επαγγελματισμό και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που πηγάζει από το ήθος και τις αρετές από τις οποίες διακρίνεται ο Έλληνας στρατιωτικός.
Στο προσωπικό της αποστολής εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη και να έχουν πάντοτε κατά νου ότι στο μπράτσο της Στολής τους φέρουν την Ελληνική Σημαία και ότι λειτουργούν ως πρεσβευτές της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και σε αυτήν την αποστολή, μένοντας πιστοί στην διαχρονική ομηρική προσταγή που ακούγεται από τα βάθη των αιώνων:
«Φυλακῆς μνήσασθε καὶ ἐγρήγορθε ἕκαστος»
Οι Άγιοι Αρχάγγελοι, οι προστάτες της Αεροπορίας μας, να είναι πάντοτε στο πλευρό τους!









Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά