Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ - Δωρεάν διενέργεια rapid tests για τις/τους στρατιωτικούς

 

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Δωρεάν Διενέργεια Rapid Tests στις/στους Στρατιωτικούς

ΣΧΕΤ : Η από 24.8.2021 ανακοίνωση Υπουργού Υγείας

Κε Υπουργέ.

Όπως ανακοινώθηκε ήδη από τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια και δημοσιεύθηκε και ανακοινώθηκε από όλα τα ΜΜΕ, από τη 13η Σεπτεμβρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2022 όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα οφείλουν να διενεργούν ένα (1) εργαστηριακό rapid test ανά εβδομάδα, που θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου και θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr, ενώ θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, μέχρι σήμερα έχουν κληθεί να συνδράμουν και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να λειτουργήσουν και να παράξουν αποτελέσματα σε οποιοδήποτε κενό ή έλλειψη παρουσιάζουν κρατικοί φορείς, απομακρυσμένοι από τις οικογένειές τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έστησαν σκηνές και υποδομές, διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν να συνδράμουν στα κέντρα μεταναστών, ανά την Επικράτεια. Έστησαν υποδομές, διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν να συνδράμουν στα εμβολιαστικά κέντρα, ανά την Επικράτεια. Κατ΄ αποκλειστικότητα διενήργησαν ελέγχους για covid-19 σε λιμάνια και αεροδρόμια. Συνέδραμαν, εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται ως υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, για απονομή συντάξεων. Συνέδραμαν σε φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, σεισμοί) και στις πυρκαγιές. Ανέλαβαν και συνδράμουν στην επιτήρηση των δασικών περιοχών με σκοπό την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών. Ξεκούραση; Ας μην το συζητάμε. Αποδοχές; Μπαλάκι του πινγκ – πονγκ ανάμεσα στο ΥΠΕΘΑ και στο ΥΠΟΙΚ και με την ευχή ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Ελπίζουμε ότι στο εν θέματι αντικείμενο, ως πολιτικός προϊστάμενος όλων των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι υπερβάλλοντες εαυτούς, με τις ενέργειές τους και την αυταπάρνησή τους, σας δίνουν τα όπλα για να δέχεστε εσείς συγχαρητήρια, θα πράξετε ότι πρέπειώστε, από τη 13η Σεπτεμβρίου 2021, τα rapid tests που θα κληθούμε όλοι μας να διενεργήσουμε αφ΄ ενός να διενεργούνται δωρεάν από την Υπηρεσία και αφ΄ ετέρου να διενεργούνται πρωτίστως από όλες τις υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά