Δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του ο Ευ. Αποστολάκης

 

© Παρέχεται από: capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.03

Της Νίκης Ζορμπά

Την απόφασή του να μην αποδεχθεί την πρόταση της υπουργοποίησής του κοινοποίησε με δήλωσή του ο Ευάγγελος Αποστολάκης, στον οποίο ανατέθηκε νωρίτερα με τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος, το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Αποστολάκης υπαναχωρεί και δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του, βάσει δηλώσεών του σε ΜΜΕ.

Σε δήλωσή του στον ιστότοπο iEidiseis.gr ανέφερε: "Αυτό έγινε με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη".

Δηλώσεις του κ. Αποστολάκη στο open ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση του Πρωθυπουργού, επικαλείται και το ethnos.gr. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται κυβερνητικές ανακοινώσεις για την ανατροπή στην υπόθεση της υπουργοποίησης του κ. Αποστολάκη.

Νωρίτερα , κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το σκεπτικό της υπουργοποίησης Αποστολάκη, ανέφεραν μεταξύ άλλων πως: ""ο Πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019 και εν συνεχεία υπουργός Εθνικής Αμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

Σημειώνεται άλλωστε ότι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της υπουργοποίησης Αποστολάκη ήταν εξαιρετικά επιθετική προς τον πρώην υπουργό της κυβέρνησής του, μιλώντας για "αποστασία".

msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά