Ένοπλες Δυνάμεις: Στο "τραπέζι" ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Το κίνητρο που δεν έχει εφαρμοστεί

 




ΠΗΓΗ https://sputniknews.gr/20210825/enoples-dynameis-sto-trapezi-o-ypohreotikos-emvoliasmos---to-kinitro-poy-den-ehei-efarmostei-16941642.html




Η πορεία της πανδημίας και όπως αυτή διαμορφώνεται με τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και το μικρό ποσοστό εμβολιασμού, με το οποίο η χώρα δεν καταφέρνει να "χτίσει" τοίχος ανοσίας, στο ελληνικό πεντάγωνο η συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, έχει ανοίξει για τα καλά.

Οδεύοντας προς το φθινόπωρο και με ήδη γνωστά τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού έχει ανοίξει στην κοινωνία για διάφορες κατηγορίες εργαζόμενων.
Μέχρι στιγμής, υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν εκ του νόμου είναι οι υγειονομικοί και εργαζόμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, όπως τα νοσοκομεία και οι κλινικές καθώς και οι ιδιώτες γιατροί, οι φαρμακοποιοί και όσοι εργάζονται σε φαρμακεία και ιατρεία καθώς λογίζονται ως χώροι παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ένας άλλος χώρος που συζητείται ήδη στους κύκλους του ότι μπορεί να ζητηθεί υποχρεωτικά ο εμβολιασμός είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο όσον αφορά τους στρατιωτικούς όσο και τους στρατεύσιμους.



Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον περασμένο Ιούλιο είχε δοθεί ως κίνητρο πενθήμερη άδεια σε όσους φαντάρους εμβολιαστούν ενώ είχε ανακοινωθεί η δυνατότητα να εμβολιάζονται εντός των στρατοπέδων οι στρατιωτικοί και οι φαντάροι.




Περίπου δύο μήνες μετά από τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις η μετάλλαξη Δέλτα έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα εκτοξεύοντας τα κρούσματα και σιγά-σιγά και τις νοσηλείες ενώ την ίδια ώρα η χώρα απέχει σημαντικά από το ποσοστό εμβολιασμού -περίπου 80%- που, όπως λένε, οι ειδικοί επιστήμονες, θα δημιουργήσει το τείχος ανοσίας.

Με τα δεδομένα αυτά, όπως πληροφορείται το Sputnik από πηγές του Πενταγώνου η σκέψη περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στο τραπέζι.
«Για τους υγειονομικούς στο στράτευμα, γιατρούς και νοσηλευτές είναι υποχρεωτικό. Για τους υπόλοιπους στρατιωτικούς δεν είναι υποχρεωτικό, όμως το συζητάμε πάρα πολύ να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για το στρατιωτικό και για το πολιτικό προσωπικό» έλεγε πηγή του Πενταγώνου στο Sputnik.



Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Δημήτρης Ρώτας μιλώντας στο Sputnik ανέφερε ότι η συζήτηση περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού υπάρχει εντός του στρατιωτικού προσωπικού χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο.

Τονίζει επίσης ότι παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία εκτιμά ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει εμβολιαστεί.
«Δεν υπάρχει σήμερα υποχρεωτικότητα για εμβολιασμό, δηλαδή δεν έχει βγει διαταγή από το Επιτελείο του ΓΕΕΘΑ. Το μόνο που υπάρχει είναι η δυνατότητα εμβολιασμού και στα στρατόπεδα για όσους τους επιθυμούν ωστόσο ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί, ίσως λόγω του καλοκαιριού και των αδειών, αλλά πιστεύω ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται και ιδιαίτερα τώρα με τις νέες σειρές των στρατεύσιμων που θα έρθουν για κατάταξη» είπε χαρακτηριστικά.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά