Κέλλας με Παναγιωτόπουλο για εθνική ασφάλεια με αφορμή ενδεχόμενες μεταναστευτικές ροές από Αφγανιστάν

 



Συνάντηση στο Πεντάγωνο είχε ο αν.γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με θέμα την εθνική ασφάλεια και με αφορμή τις ενδεχόμενες μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν.


Ο Λαρισαίος πολιτικός έλαβε από πρώτο χέρι γνώση για την ενίσχυση των συστημάτων επιτήρησης και φύλαξης των εθνικών συνόρων. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη, που πραγματοποίησαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνο Φλώρο και Μιχαήλ Καραμαλάκη, στον Έβρο, όπου διαπιστώθηκαν η συνολική αναβάθμιση των τεχνολογικών δυνατοτήτων των δυνάμεων ασφαλείας και η υποδειγματική συνεργασία μεταξύ Ελληνικού Στρατού και Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αν.γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ενημερώθηκε, επίσης, για την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του φράχτη, μήκους 40 χλμ., που λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε πιθανή προσπάθεια παραβίασης των συνόρων, καθώς και για την ετοιμότητα της Ελλάδας να «απαντά» σε κάθε πρόκληση σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Οι κύριοι Κέλλας και Παναγιωτόπουλος εστίασαν, ακόμη, στην κατακόρυφη μείωση των μεταναστευτικών ροών όπου, μετά την εντυπωσιακή μείωση που πραγματοποιήθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά 90%, το πρώτο επτάμηνο του 2021 οι ροές μειώθηκαν κατά 84% στα νησιά και 60% συνολικά.


Η αναφορά στον Πατροκοσμά

Ο Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την αναλυτική ενημέρωση που
του παρέσχε και, αποχωρώντας από το Πεντάγωνο, δήλωσε: «Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μας με τον φίλο υπουργό Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήσαμε, σήμερα, μία συνάντηση κατά την οποία ενημερώθηκα για την ενίσχυση του πλέγματος της εθνικής μας ασφάλειας. Η ανάπτυξη των τεχνικών μέσων προστασίας των συνόρων μας και η εναρμονισμένη συνεργασία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Ελληνικής Αστυνομίας μάς επιτρέπουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Αναφορικά με τα γεγονότα στο Αφγανιστάν, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και δεν θα επιτρέψουμε η πατρίδα μας να μετατραπεί ξανά σε αποθήκη ψυχών ούτε θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να “εργαλειοποιήσει” το μεταναστευτικό.

Η προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας και κυριαρχίας συνιστά μία από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έγινε πράξη. Αυτό δεν θα αλλάξει, όσο κι αν κάποιοι το εύχονται, τόσο από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά μας, προκειμένου να “αλιεύσουν” ψήφους και να περισώσουν τα ποσοστά τους είτε να διασφαλίσουν την πολιτική επιβίωσή τους.

Εχθές τιμήσαμε τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του μεγάλου πυλώνα της Εκκλησίας και του Ελληνισμού, που συνέβαλε με το έργο και τη θυσία του στον ξεσηκωμό του Γένους. 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ διασφαλίζοντας την προστασία των νοτιοανατολικών συνόρων της ΕΕ και συνεισφέροντας καθοριστικά στη σταθερότητα της διαπεριφέρειάς μας».

https://www.onlarissa.gr/2021/08/26/kellas-me-panagiotopoulo-gia-ethniki-asfaleia-me-aformi-endechomenes-metanasteftikes-roes-apo-afganistan/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά