Παναγιωτόπουλος: Εξετάζεται αύξηση της άδειας πατρότητας απο 5 σε 14 μέρες

 
Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με θέμα «Εναρμόνιση της νομοθεσίας για την άδεια πατρότητας», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Οι νέες διατάξεις του άρθρου 27 του ν.4808/2021 (Α΄101) αναφορικά με την άδεια πατρότητας έχουν απευθείας υποχρεωτική εφαρμογή στο υπαγόμενο στο δημόσιο τομέα στρατιωτικό προσωπικό, δυνάμει του άρθρο 25 του ίδιου Νόμου. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) τυγχάνουν ήδη, υπό προϋποθέσεις, αποδέκτες αρκετών διοικητικών και άλλων ευεργετικών μέτρων, μεταξύ άλλων και της άδειας απουσίας στα άρρενα στελέχη των ΕΔ, καθώς και στους άνδρες Επαγγελματίες Οπλίτες μετά την ορκωμοσία τους, διάρκειας πέντε (5) συνεχών ημερών, με αποδοχές, λόγω γέννησης τέκνου τους, σύμφωνα με το άρθρο 14 της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, υπό στοιχεία Φ.400/34/292616/Σ.4753/31 Αυγ 2016 (Β΄2808). 

Κατόπιν των ανωτέρω, στην παρούσα φάση, εξετάζεται σε επιτελικό επίπεδο το ενδεχόμενο αύξησης της άδειας απουσίας, που προβλέπεται από την παραπάνω Υπουργική Απόφαση, από πέντε (5) σε δεκατέσσερις (14) ημέρες. 

Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας βελτιστοποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει το στρατιωτικό προσωπικό, με γνώμονα τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των ΕΔ, το ΓΕΕΘΑ συλλέγει, επεξεργάζεται και συντονίζει τις απόψεις και προτάσεις των Γενικών Επιτελείων προκειμένου να εισηγηθεί, όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο, τις αναγκαίες τροποποιήσεις ή και βελτιώσεις.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά