Κωσταράκος--Το «Εθνικό Πλοίο» στη DEFEA

 Ελπίζω κάποιοι να ενδιαφερθούν για το «Εθνικό Πλοίο» που παρουσιάζει η ALS στη φετινή DEFEA. Η ναυπήγηση Πολεμικών Πλοίων στα Ελληνικά Ναυπηγεία για τον Ελληνικό Στόλο είναι μια στρατηγική κίνηση κεφαλαιώδους σημασίας άμεσα συνυφασμένη με την παρούσα γεωπολιτική κατάσταση στη περιοχή μας. Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια ενέργεια εκτός από τα οικονομικά οφέλη θα μας εξασφαλίσει εκτός των άλλων ένα σημαντικό ποσοστό Στρατηγικής Αυτονομίας για το προβλέψιμο μέλλον, στο οποίο εκτιμάται ότι η κρίση και η ένταση θα συνεχιστούν. Είναι μια ενέργεια εξαιρετικά σημαντική τόσο για το Πολεμικό μας Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για την αποτροπή, την ασφάλεια, την αμυνα και τελικά την προβολή εθνικής ισχύος της χώρας μας.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση, η τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και η τότε ηγεσία των ΕΔ (αν και προερχόταν από το ΠΝ) αρνήθηκαν να προχωρήσουν σ αυτή την αναβάθμιση της εθνικής ισχύος και σταμάτησαν όλες τις ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση που είχαν αρχίσει νωρίτερα. Ήταν τεράστιο σφάλμα γιατί τώρα, μετά από τόσα χρόνια, θα είχαμε δικό μας «Εθνικό πλοίο». Η ενέργεια αυτή εκτός των άλλων θα είχε αναβαθμίσει και τη συμμετοχή της Εθνικής Άμυνας στην εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια.
Είναι καιρός όλα αυτά να αλλάξουν και να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναβάθμιση των στρατηγικών μας δυνατοτήτων στο θαλάσσιο χώρο, στηριγμένη και σε δικές μας εθνικές ναυπηγικές κατασκευαστικές δυνατότητες. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οι θάλασσες μας πρέπει να παραμείνουν δικές μας. Γιατί όπως έγραψε ο Θουκυδιδης πριν 2.500 χρόνια «Η κυριαρχία στη θάλασσα είναι μεγάλο επίτευγμα ( Μέγα το της θαλάσσης κράτος)».


a6d188_66f469cd3bee4d929cdf6552798e12f5.pdf (filesusr.com)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά