Μέχρι τέλη Οκτωβρίου το προσωπικό των ΕΔ θα βοηθάει στον ΕΦΚΑ

 




Σε απάντηση της (ε) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Διαιώνιση της διάθεσης προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) για εκκαθάριση προσωρινών συντάξεων», κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), 

επιτρέψτε μας να σας παραπέμψουμε στις (β) και (δ) σχετικές απαντήσεις μας επί των (α) και (γ) ομοίων ερωτήσεων τις οποίες είχατε καταθέσει για το ίδιο ζήτημα. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι το διατεθέν προσωπικό, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθορίστηκε να παραμείνει στον e-ΕΦΚΑ έως το τέλος Οκτωβρίου 2021.

 Η διάθεση του προσωπικού, δεν εμπίπτει στον χρονικό περιορισμό των τριάντα (30) ημερών του άρθρου 7 του Γενικού Κανονισμού «Περί Αμοιβαίων Εξυπηρετήσεων, Κοστολόγησης και Οικονομικής Τακτοποίησης των Δοσοληψιών και Κλάδων των Ε.Δ» (Β'358//2000), καθόσον το υπόψη προσωπικό εξακολουθεί να υπάγεται διοικητικά στη Μονάδα ή στην Υπηρεσία που ανήκει, η δε διάθεσή του, όπως ήδη γνωρίστηκε, ενεργήθηκε στο πλαίσιο των διατάξεων των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 55 του ν.δ. 721/1970, ως δωρεάν παροχή υπηρεσιών για κοινωφελείς σκοπούς σε τρίτους.-2- Μάλιστα, πριν τη μετάβαση του στρατιωτικού προσωπικού στην έδρα του e-ΕΦΚΑ ενεργήθηκε κοστολόγηση, δυνάμει των καθοριζομένων στο Γενικό Κανονισμό «Περί Αμοιβαίων Εξυπηρετήσεων, Κοστολόγησης και Οικονομικής Τακτοποίησης των Δοσοληψιών και Κλάδων των Ε.Δ» (Β'358//2000), η οποία ανέρχεται στο ποσό των 25.000€ περίπου, ανά μήνα διάθεσης. 

Περαιτέρω, στο πλαίσιο των αρχικών ενεργειών, για αναζήτηση του προσωπικού το οποίο θα συνέδραμε τον e-ΕΦΚΑ στη εκκαθάριση των εκκρεμών στρατιωτικών και πολιτικών συντάξεων, ζητήθηκε από τα Γενικά Επιτελεία να εξετασθεί και το ενδεχόμενο εθελοντικής συμμετοχής των μελών των Ενώσεων Αποστράτων. Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά