Νέο «όπλο» στη μάχη της πυρόσβεσης: Έφτασαν τα... μίνι καναντέρ

 

ΕΛΛΑΔΑ© CNN.gr ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα, μαζί με τα πληρώματα τους, βρίσκονται εδώ και δυο ημέρες τα ειδικά διαμορφωμένα αεροπλάνα που θα περιπολούν με τις δεξαμενές τους γεμάτες νερό για να επιχειρούν στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Αρχικά έχουν φτάσει τρία αεροσκάφη –όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece- και σκοπός είναι ο αριθμός στους να αυξηθεί.

Πρόκειται για μικρά αεροπλάνα, που όμως μπορούν να κουβαλούν ένα τόνο νερό το καθένα και μάλιστα να πετούν πάνω από περιοχές όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς με βάση τον χάρτη πρόβλεψης.

Τα αεροπλάνα δεν θα χάνουν χρόνο με την απογείωση τους ή με το γέμισμα των δεξαμενών τους και έτσι θα επεμβαίνουν άμεσα και γρήγορα στα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

CNN Greece© Παρέχεται από: CNN.gr CNN Greece

Εδώ και δυο ημέρες γίνεται σεμινάριο στα πληρώματα για τις περιοχές και τους τρόπους δράσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ θα πρέπει να εγκατασταθεί και η συχνότητα στους ασυρμάτους τους για να συνομιλούν με το κέντρο επιχειρήσεων στην έδρα της πυροσβεστικής.

Οι υπεύθυνοι εκτιμούν πως περίπου στις 15 Ιουνίου θα είναι όλα έτοιμα για να μπουν τα αεροσκάφη αυτά στη «μάχη» της πυρόσβεσης.

msn

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.Radio producer-δημοσιογράφος Στρατιωτικής ενημερωτικής εκπομπής ¨Ενημέρωση Επ Ώμου¨Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά