Έτοιμο το μνημείο προς τιμήν του Ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου

 
Ο Δήμος λίμνη Πλαστήρα τιμά τον ήρωα...

Το χρέος προς τον σύγχρονο ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο, που έπεσε για την υπεράσπιση της Πατρίδας, εκπληρώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Μετά την επιτυχή τοποθέτηση του MirageF1,ανεγέρθηκε και το μνημείο με τη μορφή του ιπτάμενου σμηναγού, ο οποίος έπεσε με το αεροσκάφος του, πριν τρία χρόνια σε διατεταγμένη αποστολή. Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιάννη Μπάρδη. Η γενέθλια γη, αποδίδει συμβολικά τον οφειλόμενο σεβασμό στον ήρωα. Συναισθάνεται τον άφατο πόνο της οικογένειάς του και συμμετέχει στο κήδος. Η απώλεια του Γιώργου συγκλόνισε όλους τους Έλληνες, διότι χάθηκε ένας αετός που αγρυπνούσε επάνω από το Αιγαίο, υπερασπιζόμενος τα ιδανικά της Πατρίδας και την εθνική μας ακεραιότητα.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη δωρεά του αεροσκάφους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Αρχηγό ΓΕΑ κ. Γιώργο Μπλιούμη, για την έγκαιρη ολοκλήρωση και τοποθέτηση του αεροσκάφους. Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι εργάστηκαν για το σκοπό αυτό, από την 113 Πτέρυγα Μάχης, την 206 ΠΑΥ, τη βάση στην Τανάγρα, όλους τους τεχνικούς που έφεραν εις πέρας την επιχείρηση τοποθέτησης του αεροσκάφους, με συντονιστή τον κ. Θ. Κωτσίδη. Γνωρίζουμε ότι τους δυσκολέψαμε πολύ με την επιλογή μας να τοποθετηθεί το αεροσκάφος στον αέρα και με διπλή κλίση, αντί του αρχικού σχεδιασμού για τοποθέτηση στο έδαφος. Εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους, διότι η θέση αυτή εναρμονίζεται με τον χαρακτήρα και το δυναμισμό του Γιώργου. Ευχαριστούμε τον εικαστικό σύμβουλο του Δήμου ακαδημαϊκό Θόδωρο Παπαγιάννη, καθώς και τον ζωγράφο Θανάση Άγγελο για την συμβολή στην επιλογή. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον γλύπτη κ. Γιάννη Μπάρδη, ο οποίος φιλοτέχνησε το μνημείο με τη μορφή του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Ευχαριστούμε τους μηχανικούς του Δήμου και του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου Καρδίτσας, για την άψογη συνεργασία για το τελικό αποτέλεσμα. Ξεχωριστά ευχαριστούμε την εταιρία «ΑΤΕ Μυλωνάς», διότι εθελοντικά πρόσφερε την στατική μελέτη των βάσεων και κατασκεύασε δωρεάν τις βάσεις, ιδιαίτερα του αεροσκάφους, ένα έργο ειδικών απαιτήσεων.

Mirage και μνημείο τοποθετήθηκαν με δαπάνη του Δήμου Πλαστήρα στην πλατεία Γεωργίου Μπαλταδώρου, όπως έχει πρόσφατα ονομαστεί ο χώρος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ανακατασκευής της πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου. Νοιώθουμε συγκίνηση διότι ολοκληρώθηκε ένα σπουδαίο έργο με ιδιαίτερη συμβολική αξία, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που ο Κορονοϊός και «Ιανός» μας έφεραν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα σε πρόσφατη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:

Α) Την δημιουργία πλατείας στην είσοδο του Μορφοβουνίου και την ονοματοδοσία αυτής ως «Πλατεία αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπαλταδώρου»

Β) Την έκδοση βιβλίου στη μνήμη του, με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατό του.

Γ) την αφιέρωση χώρου στο Μουσείο Πλαστήρα, για να φιλοξενηθούν προσωπικά και άλλα αντικείμενα του ήρωα.

Τέλος, λόγω της υγειονομικής πραγματικότητας (Covid 19) δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μνήμης για τον αδικοχαμένο μας πιλότο, οι οποίες μετατίθενται για τον Αύγουστο.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ, ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Έτοιμο το μνημείο προς τιμήν του Ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου - Η Αλήθεια - Καθημερινή Εφημερίδα της Θεσσαλίας (alithianews.gr)

Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο(BBC,Guardian, war-army journalism, data journalism) Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας - Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Πρόσφατα μπήκε στην εγκυκλοπαίδεια με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της Ελλάδας με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δημοσιογράφου.Radio producer-δημοσιογράφος Στρατιωτικής ενημερωτικής εκπομπής ¨Ενημέρωση Επ Ώμου¨Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά