Πρεμιέρα για τον διαγωνισμό ψηφιοποίησης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού








Με το έργο "Ανάπτυξη Ψηφιακών υπηρεσιών, Ψηφιοποίηση Αρχείου και Ενοποιημένες Υπηρεσίες Διαλειτουργικότητας Μετοχικού Ταμείου Στρατού" συνεχίζεται το μπαράζ των διαγωνισμών ψηφιακών έργων από την Κοινωνία της Πληροφορίας.


Ο προϋπολογισμός του έργου, φτάνει τα 4,6 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και το δικαίωμα προαίρεσης, ενώ κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και μιας διαδικτυακής πύλης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) καθώς του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ), του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού (ΕΛΟΑΣ) και Ταμείου Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΤΑΥΜΤΣ)που στεγάζονται όλοι στο ίδιο κτήριο.

Στο πλαίσιο της σύμβασης ο ανάδοχος θα κληθεί να ψηφιοποιήσει το αρχειακό υλικό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και ειδικότερα φάκελους εγγράφων που αφορούν στους δικαιούχους (Μετόχους) και μελλοντικούς δικαιούχους (Μερισματούχους) του ΜΤΣ και περιέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση πάσης φύσεως υποθέσεων τους με το ΜΤΣ.

Στο αρχείο του ΜΤΣ τηρούνται, κατ’ εκτίμηση, περί τους 105.000 Φακέλους Μερισματούχων και 80.000 Φακέλους Μετόχων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Φάκελοι των Μετόχων και των Μερισματούχων περιέχουν, κατ’ εκτίμηση, περίπου 10 και 70 σελίδες εγγράφων, αντίστοιχα, το σύνολο των σελίδων που θα σαρωθούν στο πλαίσιο του έργου είναι της τάξης των 8.150.000 σελίδων.


"Η ψηφιοποίηση του έγχαρτου αρχείου θα επιταχύνει τις διαδικασίες απονομής χρηματικών παροχών στους δικαιούχους όλων των Φορέων και θα διευκολύνει την καταχώρηση και παρακολούθηση των μεταβολών των στοιχείων τους", αναφέρεται χαρακτηριστικό στο κείμενο της προκήρυξης του διαγωνισμού.
Οι επόμενοι διαγωνισμοί

Το εν λόγω έργο είναι ένα από τα πολλά έργα ψηφιοποίησης αρχείων των οργανισμών του Δημοσίου που αναμένονται το επόμενο διάστημα, καθώς στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν προϋπολογιστεί περί τα 560 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό μόνο.

Σύντομα αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ψηφιοποίηση του αρχείου αεροφωτογραφιών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ αλλά και το μεγάλο έργο της ψηφιοποίησης του συνόλου των αρχείων των 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας.

capital
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά