Ραντάρ και υπερσύγχρονες κάμερες στον Έβρο - Πότε τίθενται σε λειτουργία

 


 

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους συνολικά 11 πυλώνες στους οποίους θα τοποθετηθούν οι υπερσύγχρονες κάμερες και τα ραντάρ που στην ουσία θα αποτελούν τα αυτιά και τα μάτια των δυνάμεων της συνοριοφυλακής κατά μήκος του Έβρου φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου το υπερσύγχρονο σύστημα θα μπορεί να λειτουργήσει, έτσι ώστε η ελληνική πλευρά θα μπορεί με τα επιχειρησιακά κέντρα του διαθέτει να έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή εικόνα από κάθε σημείο του ποταμού του Έβρου.

Οι κάμερες που θα τοποθετηθούν πάνω στους πυλώνες έχουν βεληνεκές 15 χλμ. μέσα στο τουρκικό έδαφος, ενώ για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες θα είναι άσχημες θα ενεργοποιούνται τα ειδικά ραντάρ τα οποία θα μπορούν να ανιχνεύουν την οποιαδήποτε κίνηση.

Οι κάμερες και τα ραντάρ θα μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο την οποιαδήποτε κίνηση στα δύο περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα που υπάρχουν ήδη στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ δημιουργούνται ακόμη τέσσερα τοπικά επιχειρησιακά κέντρα σε Διδυμότειχο, Σουφλί, Τυχερό και Φέρες δηλαδή σε σημεία κλειδιά όπου υπάρχουν τα περισσότερα περάσματα που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι.

Η υλοποίηση του έργου αποκτά μεγάλη σημασία μετά τα γεγονότα πριν από περίπου ένα χρόνο στην περιοχή όπου κύματα παράτυπων μεταναστών προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα με τη συνδρομή των τουρκικών αρχών. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.


πηγή:https://www.cnn.gr/ellada/story/260966/rantar-kai-ypersygxrones-kameres-ston-evro-mesa-maioy-tithentai-se-leitoyrgia

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά