Όλη η αλήθεια σχετικά με τα ποσά που χάνει ή κερδίζει ένας ΕΜΘ Αρχιλοχίας και Ανθυπασπιστής σε σχέση με το αν ήταν ενταγμένος στη Β΄ μισθολογική κατηγορία.











Άρθρο Αναγνώστη :



Όλη η αλήθεια σχετικά με τα ποσά που χάνει ή κερδίζει ένας ΕΜΘ Αρχιλοχίας και Ανθυπασπιστής σε σχέση με το αν ήταν ενταγμένος στη Β΄ μισθολογική κατηγορία.

Σε συνέχεια του άρθρου της ΠΟΕΣ και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ομοσπονδίας, οι ΕΜΘ θα ζημιώνονταν αν ήταν ενταγμένοι στη Β' μισθολογική κατηγορία . Οι υπολογισμοί της ΠΟΕΣ αφορούν τους ΕΜΘ από τον βαθμό του Λοχία έως και του Ανθστή.
Με δικούς μου όμως υπολογισμούς που αφορούν τον βαθμό του Αρχιλοχία έως και τον βαθμό του Ανθυπασπιστή προκύπτει το ακριβώς αντίθετο. Συγκεκριμένα,
Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι ένας ΕΜΘ
τα 7 χρόνια που φέρει τον βαθμό του Αρχιλοχία κερδίζει συνολικά 576€ σε σχέση με το αν ήταν ενταγμένος στη Β' μισθολογική κατηγορία.
τα 5 χρόνια που φέρει τον βαθμό του Ανθυπασπιστή χάνει συνολικά 1920€ σε σχέση με το αν ήταν ενταγμένος στη Β' μισθολογική κατηγορία.
Στο σύνολο των 12 ετών υπηρεσίας του ζημιώνεται κατά 1344€.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα να συμπεριληφθεί στον υπολογισμό ο βαθμός τους λοχία και του επιλοχία καθότι δεν υπάρχει κανείς ΕΜΘ σήμερα που να φέρει τους παραπάνω βαθμούς. Το άρθρο της ΠΟΕΣ γράφτηκε λόγω της επικείμενης ένταξης των ΕΜΘ Αξκών στην Β' μισθολογική κατηγορία με το σκεπτικό ότι δεν συμφέρει κανένα ΕΜΘ να ενταχθεί σε αυτό.
Στους παρακάτω πίνακες απεικονίζονται οι υπολογισμοί μου καθώς και τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε σκοπίμως η ΠΟΕΣ (κίτρινη υπογράμμιση) προς επίρρωση των ισχυρισμών του άρθρου της.

Συμπέρασμα. Οι ΕΜΘ Αξκοί δεν μπορούν να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν κερδίζουν ή χάνουν με ενδεχόμενη ένταξή τους στη Β' μισθολογική κατηγορία καθότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη του βαθμού του Ανθυπολοχαγού στην Γ΄ κατηγορία ώστε να γίνει σύγκριση.
Θα μπορούσαν όμως να διεκδικήσουν μέσω των ομοσπονδιών τους την νομοθετική ρύθμιση του βαθμού Ανθυπολοχαγού στην Γ΄ κατηγορία με καλύτερες μισθολογικές απολαβές από αυτές της Β΄ κατηγορία, κάτι το οποίο μέχρι στιγμή δεν έχει πράξει καμία ομοσπονδία.



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά