Προβλήματα πάλι με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

 

TYPOGRAPHY


ΘΕΜΑ : Σύμβαση ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ με Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

α. Ερώτηση 5120/23.3.2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1382/23.9.2020 έγγραφό μας

γ. Ερώτηση 10002/24.9.2020 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΚΕ)

δ. Απάντηση Φ.900α/2746/17330/09.10.2020 ΥΠΕΘΑ

ε. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20-01588/04.11.2020 Φ.Σ.Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Μετά από προτεραία αλληλογραφία μας και ερωτήματα κ.κ. βουλευτών, σχετικά με την άρνηση φαρμακείων της Θεσσαλονίκης να εξυπηρετούν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την παρέμβασή σας [(δ) σχετικό], ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με το (ε) σχετικό έγγραφό του, ενημέρωσε τα μέλη του – φαρμακεία ότι μετά την επίλυση των προβλημάτων που υπήρχαν και την ένταξη του Ταμείου στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε την προσωρινή άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, ενώ στους επόμενους τέσσερις μήνες θα επανεκτιμηθεί η πορεία της συνεργασίας με το Ταμείο της Αεροπορίας.

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοί μας της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη στην προσπάθειά τους να προμηθευτούν φάρμακα από φαρμακεία της περιοχής, οι φαρμακοποιοί αρνήθηκαν την επί πιστώσει χορήγησή τους, με αποτέλεσμα την εκ νέου ταλαιπωρία τους. 

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας και την οριστική λύση του προβλήματος, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η παροχή φαρμακευτικού υλικού από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης στους/στους συναδέλφους μας της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδίως σε αυτές/αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μάλιστα κατά την τρέχουσα περίοδο που οι ανάγκες, λόγω κορωνοϊού, σε φάρμακα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά