Δεν αλλάζει η θητεία για τους πολύτεκνους- Παραμένει στο 6μηνο

 



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Άννα Ευθυμίου με θέμα «Μέριμνα για εξασφάλιση μειωμένης στρατιωτικής θητείας για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 


Με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν.3421/05 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» (Α΄302), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθορίζεται ότι όλοι οι αδελφοί από τέσσερα (4) ή περισσότερα ζώντα αδέλφια μεταφέρονται, εφόσον επιθυμούν, στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εξάμηνης διάρκειας. 


Με τις διατάξεις της πρόσφατης κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), καθορίζεται ο απαιτούμενος προς οριστική απόλυση χρόνος, όσων εκπληρώνουν πλήρη (δωδεκάμηνη) και μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση εννεάμηνης διάρκειας, ο οποίος διαμορφώνεται αναλόγως της γεωγραφικής θέσης και του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδας, στην οποία υπηρετούν. Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτει ότι, η διάρκεια της μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εξάμηνης διάρκειας του άρθρου 7 του ν.3421/05 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» (Α΄302), στην οποία δύναται να υπαχθούν οι πολύτεκνοι, δεν επηρεάζεται από την εν λόγω ΚΥΑ.


 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά