ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Ζημιές σε κτίρια του 303 ΠΕΒ – Να διαφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων

 

Σε ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ επισημαίνονται τα εξής:

«Μετά  από τον ισχυρό σεισμό της 3ης Μαρτίου  και τους αντίστοιχους ισχυρούς μετασεισμούς που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, παρατηρήθηκαν ζημιές σε διάφορα κτήρια του 303 Π.Ε.Β..

Ορισμένες από τις ζημιές φαίνονται ιδιαίτερα σοβαρές, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με την παλαιότητα κατασκευής της συντριπτικής πλειοψηφίας των κτηρίων (δεκαετίες 1950-1960), έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους εργαζομένους, για την καταλληλότητά  τους.

Ο Σύλλογός Υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ  ν. Λάρισας  υπέβαλλε αίτημα προς τους αρμοδίους φορείς ώστε το Εργοστάσιο να επιθεωρηθεί και από τα ειδικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών που ελέγχουν δημόσιες υποδομές και σχολικά κτίρια στην ΠΕ Λάρισας και τα οποία έχουν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο των μετασεισμικών ελέγχων καταλληλότητας κτηρίων.

Παρόλο που δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την καταλληλότητα ή μη των χώρων του εργοστασίου ,από τη  Δευτέρα 8 Μαρτίου  το σύνολο του προσωπικού κλήθηκε να εργαστεί  με πιθανούς κινδύνους  για την ασφάλειά του.

Απαιτούμε  την  προσωρινή διακοπή λειτουργίας των Παραγωγικών Τμημάτων του 303 Π.Ε.Β., έως ότου εκδοθεί το επίσημο πόρισμα των ειδικών κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών, για να  διαφυλαχθεί η υγεία και η σωματική ακεραιότητα όλων των εργαζομένων».

ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Ζημιές σε κτίρια του 303 ΠΕΒ - Να διαφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων - larissanet.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά