Στη Βουλή τη Δευτέρα η συμφωνία για τα Rafale

 

Στα «κάγκελα» τα Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο- Μεγάλος εκνευρισμός για την αγορά Rafale και Meteor

Newsroom eleftherostypos.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την απόκτηση των νέων υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale έρχεται τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στη Βουλή.

Στην πραγματικότητα στη Βουλή θα φτάσουν τρεις επί μέρους συμβάσεις «πακέτο», ήτοι:

· Η σύμβαση για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale, από τα οποία ως γνωστόν 12 «ελαφρώς μεταχειρισμένα» από τη γαλλική Armee de l”Air (AdlA) και τα υπόλοιπα 6 καινουργή από την κατασκευάστρια εταιρεία Dassault Aviation.

· Η σύμβαση για την παροχή «εν συνεχεία υποστηρίξεως» (Follow-on-Support/FOS) αυτών για την κάλυψη με ανταλλακτικά και κάθε είδους λογιστική υποστήριξη αυτών για μία τουλάχιστον πενταετία.

· Η σύμβαση για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων που θα «φορούν» τα μαχητικά αυτά, όπως π.χ. τα τρομερά βλήματα αέρος-αέρος μεγάλης εμβελείας Meteor, καθώς και η από πλευράς Γάλλων επιθεώρηση όλων και συντήρηση όσων χρειάζονται από τα ήδη υπάρχοντα στο ελληνικό οπλοστάσιο της ΠΑ γαλλικών οπλικών συστημάτων για το στόλο των Mirage-2000/Mirage 2000-5, όπως είναι τα στρατηγικά βλήματα «πλεύσεως» (cruise) SCALP-NG, τα βλήματα εναντίον στόχων επιφανείας Exocet, τα βλήματα εναντίον ιπτάμενων στόχων MICA IR και με καθοδήγηση ραντάρ κλπ.

Η συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει επί διήμερο και ακολούθως, το «πακέτο» αυτό των συμβάσεων για τα Rafale θα κατατεθεί στην Ολομέλεια του Σώματος προς συζήτηση, το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή (15-16 Ιανουαρίου) παρουσία των υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλο, το υφυπουργού Στρατηγού ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ Στρατηγού Κώστα Φλώρου και Αντιπτεράρχου (Ι) Γιώργου Μπλιούμη αντιστοίχως. \

Εισηγητές της πλειοψηφίας έχει οριστεί ο βουλευτής Καβάλας παλαιός και έμπειρος στρατιωτικός συντάκτης Μακάριος Λαζαρίδης ενώ από πλευράς της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ο βουλευτής Α’Πειραιώς και Νήσων Θόδωρος Δρίτσας.

Μετά την αναμενόμενη υπερψήφιση του «πακέτου» των συμβάσεων για τα Rafale ανοίγει πλέον και τυπικώς ο δρόμος για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τους επικεφαλής των αρμοδίων Διευθύνσεων Εξοπλισμών Ελλάδος και Γαλλίας, παρουσία των υπουργών Αμύνης των δύο χωρών Ν.Παναγιωτόπουλου και Φλοράνς Παρλύ αντιστοίχως, η οποία αναμένεται να φτάσει για το σκοπό αυτό στη χώρα μας.

Με την προαναφερθείσα διαδικασία σε πλήρη εξέλιξη η υπογραφή των συμβάσεων τοποθετείται για μετά τις 20 Ιανουαρίου και ως το τέλος του μηνός το αργότερο.

Πηγή: pronews.gr

eleftherostypos.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά