Σε στελέχη του στρατού και της αστυνομίας τα εμβόλια όσων δεν προσέρχονται στο ραντεβού




Πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων δόσεων εμβολίων, από πολίτες που δεν προσέρχονται στο ραντεβού τους για εμβολιασμό, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, δεν θα πηγαίνει "καμία δόση χαμένη".



Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το 10% των ραντεβού για τον εμβολιασμό χάνονται λόγω μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται δόσεις. Έτσι, προκειμένου να μην υπάρξει «καμία δόση χαμένη», όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού.

Πρόκειται, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας κ. Θεμιστοκλέους, «για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού . Κριτήριο αποτέλεσε η δεδομένη ετοιμότητα αυτών των στελεχών ώστε να μεταβαίνουν χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα σημεία εμβολιασμού».

Ο μηχανισμός αναπλήρωσης δεν περιλαμβάνει τη λίστα προτεραιοποίησης των συμπολιτών μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η εξειδίκευση της οποίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Κικίλιας: «Η δύναμη για τη ζωή»

Εντωμεταξύ, ξεκίνησε από το πρωί η β’ φάση των εμβολιασμών στη χώρα μας, που περιλαμβάνει τον γενικό πληθυσμό. Πρώτη ομάδα, οι άνω των 85 ετών, οι οποίοι παρά το κρύο και τον χιονιά προσήλθαν από το πρωί στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα, για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στο νοσοκομείο «Ελπίς», βρέθηκε σήμερα και παρακολούθησε από κοντά τους πρώτους εμβολιασμούς, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είχε μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους.

iatropedia
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά