Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέλαβε δωρεά 500.000 ευρώ για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών των ΕΔ από την COSMOTE


 Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του, σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ προκειμένου να παραλάβει δωρεά ύψους 500 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια υπεγράφη το συμφωνητικό για την αποδοχή της δωρεάς στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», με την παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Η δωρεά της COSMOTE αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την υποστήριξη των μέσων περιπολίας και των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και υλικών για την ενίσχυση των κωλυμάτων απαγόρευσης πρόσβασης, συνολικής αξίας πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ. Το αντικείμενο της δωρεάς καθορίστηκε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προκύπτουν από τη διαρκή επιτήρηση των συνόρων.

Μετά το τέλος της τελετής αποδοχής της δωρεάς, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ, προκειμένου να υπογράψουμε τη σύμβαση αποδοχής της δωρεάς της COSMOTE προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η σύμβαση αυτή αφορά σε δωρεά ύψους 500.000 ευρώ προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του αγώνα που κάνουν να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ιδίως τα χερσαία σύνορά μας. Έχει να κάνει με την παροχή υλικών και εξοπλισμού προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο προσδιόρισε τις ανάγκες. Απευθυνθήκαμε στον Όμιλο ΟΤΕ κι αυτός προσέτρεξε με οικονομική βοήθεια, προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, ευχαριστούμε την COSMOTE και τον Όμιλο ΟΤΕ, τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ που εκπροσώπησε σήμερα τον Όμιλο εδώ, δηλώνοντας ότι αισθανόμαστε ευτυχείς. Ο αγώνας των Ένοπλων Δυνάμεων συναντά υποστηρικτές από το επιχειρείν, ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικούς Ομίλους της χώρας που δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από την Στρατιωτική Ηγεσία και με την στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, προκειμένου να φέρουν σε πέρας και στο ακέραιο την αποστολή τους, όπως και κάνουν».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει το ύψιστο καθήκον της περιφρούρησης και διασφάλισης των συνόρων της χώρας μας σε γη, θάλασσα και ουρανό.

Στον Όμιλο ΟΤΕ θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να στηρίξουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια με κάθε μέσο που έχουμε, βοηθώντας κι εμείς στην άσκηση καθηκόντων στα ελληνικά σύνορα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και λόγω της πανδημίας.

Εκ μέρους των εργαζομένων και της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ, ευχαριστούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για το έργο που προσφέρουν. Εξασφαλίζουν την ακεραιότητα της χώρας και φροντίζουν ώστε να νοιώθουμε όλοι ασφαλείς.

Ευχαριστούμε πολύ».


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά