ΝΝΑ| Θρήνος για την 47χρονη νοσηλεύτρια που πέθανε - «Δεν θα ξεχάσουμε το χαμόγελο σου!»

 Θρήνος επικρατεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο μετά τον θανατο της άτυχης Δήμητρας, νοσηλεύτριας, ηλικιας 47 ετών, η οποία εργαζόταν εκεί και νόσησε από κορωνοϊο. «Δεν θα ξεχάσουμε το χαμόγελο σου», ανέφερε φιλη της σε ανάρτηση της, τονίζοντας πως ήταν μια γλυκιά «μανούλα που έκανε καλά τη δουλειά της»!

Η άτυχη νοσηλεύτρια, μητερα δυο παιδιών, πάλευε τις τελευταίες δυο εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου υπηρετούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν στην πρώτη γραμμή με αποτέλεσμα να διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό. Οι ίδιες πηγες τονίζουν πως είχε υποκείμενα νοσήματα. «Ναι ήξερα ότι είχε κωρονοϊό από τέλος Οκτωβρίου και ήταν στη ΜΕΘ και ότι κάποια στιγμή έχασε το νεφρό της», είπε στο protothema.gr φίλη και παλιά συνεργάτιδα της.

© Παρέχεται από: Protothema.gr nosileftria-2

«Για όσους ακόμη δεν πιστεύετε στον φονικό ιό.... Χθες έφυγε μια συνεργάτιδα από την προηγούμενη μου δουλειά... 49 χρόνων ένας υπέροχος άνθρωπος... Μια γλυκιά μανούλα που έκανε το καθήκον της... Νοσηλεύτρια στο Ναυτικό Νοσοκομείο... Γιατιιιι.... Είναι τόσο άδικο ενώ έχεις γύρω σου ανθρώπους που σ αγαπούν να πεθαίνεις μόνος.... Πραγματικά θλιβερό.... Καλό Παράδεισο!», έγραψε φίλη της άτυχης νοσηλεύτριας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και συνέχισε:

«δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελο σου και την αισιοδοξία που μας μετέφερες.... Ας ευχηθουμε να εξαφανιστεί αυτός ο απαίσιος φονικός ιός.... Κλαιγεστε πολλοί για το τι γιορτές θα κάνετε και πως θα κάνετε τα ψώνια σας τη στιγμή που καθημερινά φεύγουν από τη ζωή τόσοι συνάνθρωποι μας.... Εκτιμήστε αυτά που έχετε και κάντε τον σταυρό σας να έχουμε ΥΓΕΊΑ!!!! Γιορτές θα ξανάρθουν.... Κάποιοι θα λείπουν όμως.... Σταματήστε επιτέλους να τα βάζετε με τα μέτρα....».

© Παρέχεται από: Protothema.gr nosileftria

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της κοπέλας και Κάτια μου συλλυπητήρια και για σένα για την φίλη σου λυπάμαι όταν φεύγουν νέοι άνθρωποι κρίμα καλό Παραδεισο!», έγραψε φίλη της στο Facebook.

«Παρ’ ότι ένστολη εμείς τη θεωρούμε συνάδελφο. Και πονάμε το ίδιο όπως και με τους άλλους συναδέλφους. Ως εκ τούτω λοιπόν ότι ζητήσαμε χθες από τη πολιτεία για τους 11 νεκρούς από τα νοσοκομεία το ζητάμε και για το ένστολο υγειονομικό προσωπικό. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει ότι «προξενεί εντύπωση πως προστατεύονται τα δικαιώματα του ένστολου υγειονομικού προσωπικού και πως μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η εκλιπούσα συνάδελφος είχε υποκείμενα νοσήματα και εργαζόταν στη πρώτη γραμμή».

«Δεν θα έπρεπε να ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών και να εργάζεται σε κάποιο τμήμα της πίσω γραμμής;», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας

 ΤΟ 12ο ΘΥΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. 47 ΧΡΟΝΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΑ ΤΕΠ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών  είναι διασυνδεόμενο Νοσοκομείο με το ΕΣΥ. Περιλαμβάνει ένστολο και πολιτικό υγειονομικό προσωπικό.

Χθές χάθηκε από κορωνοϊο Νοσηλεύτρια ένστολη 47 ετών μητέρα δύο παιδιών. Πάλευε για τη ζωή της δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που υπηρετούσε. Παρ' ότι ένστολη εμείς τη θεωρούμε συνάδελφο. Και πονάμε το ίδιο όπως και με τους άλλους συναδέλφους. Ως εκ τούτου λοιπόν ότι ζητήσαμε χθες από τη πολιτεία για τους 11 νεκρούς από τα νοσοκομεία το ζητάμε και για το ένστολο υγειονομικό προσωπικό. Συλληπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της.

nosileftria-3© Παρέχεται από: Protothema.gr nosileftria-3

Όμως προξενεί εντύπωση πώς προστατεύονται τα δικαιώματα του ένστολου υγειονομικού προσωπικού και πώς μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η εκλιπούσα συνάδελφος είχε υποκείμενα νοσήματα και εργαζόνταν στη πρώτη γραμμή.

Στο εφημερείο του νοσοκομείου. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δεν θα έπρεπε να ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών και να εργάζεται σε κάποιο τμήμα της πίσω γραμμής.

ΘΡΗΝΟΥΜΕ 11 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ 11 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΕΘ. ΑΜΕΣΑ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

Ο θλιβερός κατάλογος νεκρών και διασωληνωμένων συναδέλφων μεγαλώνει. Θρηνούμε μέχρι στιγμής 11 νεκρούς

συναδέλφους. Φοβόμαστε ότι θα γίνουν ακόμη περισσότεροι Όλοι έπεσαν στη πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Για εμάς είναι αθάνατοι, ήρωες πολέμου και μας οδηγούν. Δεν θα αφήσουμε τη πολιτεία να αφήσει απροστάτευτες τις οικογένειες τους. Άμεσα με κοινή απόφαση κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφισθεί διάταξη η οποία θα προβλέπει ότι οι πεσόντες συνάδελφοι χαρακτηρίζονται θύματα πολέμου. Ότι έχασαν τη μάχη για τη ζωή από εργατικό ατύχημα.. Όπως τους αξίζει. Τώρα υπάρχει κενό νόμου και δεν χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Είμαστε απροστάτευτοι. Και ζωντανοί με ελλειπή μέτρα προστασίας και νεκροί σε αυτό το πόλεμο. Μόνο λόγια και χειροκροτήματα.

Οι εκλιπόντες έχουν οικογένειες.

Η Ευαγγελία, η Νικολέτα, η Ελένη, η Μυρσίνη, η Άννα, ο Μιχάλης,ο Ιωάννης, ο Νικόλαος, η Σοφία ο Γιώργος, η Ευθυμία όλοι νέοι άνθρωποι, μαχητές της πρώτης γραμμής έχουν παιδιά, συζύγους, εγγόνια, γονείς.Έστω τώρα να τους σκεφθεί η πολιτεία. Δεν ακούσαμε ούτε συλλυπητήρια έως σήμερα. Ψήφιση νόμου τουλάχιστον να απαλύνουμε το πόνο των οικογενειών. Να δικαιούνται αποζημίωση, σύνταξη και άλλα δικαιώματα (διορισμό μέλους της οικογένειας στο δημόσιο, κοινωνικές παροχές κ.α.λ.)

Όμως πέραν των νεκρών έχουμε και συναδέλφους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

Παρ ότι είχαμε διασωληνωμένους συναδέλφους που κερδίζουν ή έχασαν τη μάχη για τη ζωή, δυστυχώς άλλοι νοσούντες συνάδελφοι πήραν τη θέση τους. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν τον πολυήμερο αγώνα για τη ζωή.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ.

Νοσηλεύτρια 54 ετών στη μεθ του ΑΧΕΠΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Φυσικοθεραπεύτρια 52 ετών στη μεθ του ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γιατρός 62 ετών στη μεθ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ.

ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

. Γιατρός άνδρας 62 ετών στη μεθ του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

. Γιατρός γυναίκα 50 ετών στη μεθ του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΙΛΚΙΣ

Νοσηλεύτρια 57 ετών στη μεθ του ΑΧΕΠΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Νοσηλεύτρια 46 ετών στη μεθ του ΝΟΣ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

3η ΥΠΕ

Διοικητικό στέλεχος στη μεθ του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Νοσηλευτής 46 ετών στη μεθ του ΝΟΣ. ΚΑΒΑΛΑΣ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Νοσηλευτης 47 ετών στη μεθ του ΝΟΣΟΚ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ

Νοσηλεύτρια 56 ετών στη μεθ του ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ.

Ευχόμαστε περαστικά και να γυρίσουν όλοι σύντομα δυνατοί κοντά μας.

Κάντε και εσείς κάτι.

Έχετε υποχρέωση.


msn

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά