Ανάληψη Καθηκόντων Διοικητή Εν Πλω της Επιχείρησης «IRINI» από την Ελλάδα

 

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Ταράντα της Ιταλίας η ανάληψη καθηκόντων Διοικητού Εν Πλω (COM FHQ) Β΄ εξαμήνου 2020 της επιχείρησης «IRINI» από τον Αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Μικρόπουλο ΠΝ, με πλοίο έδρας Διοικητού, την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ. Το Εν Πλω Επιτελείο της Επιχείρησης (FHQ) μεταξύ άλλων στελεχώνεται από 14 Έλληνες επιτελείς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην εν λόγω επιχείρηση από ενάρξεως της με μία Φ/Γ με οργανικό Ε/Π, με πτήσεις Αεροσκαφών Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), καθώς και με επιτελείς στο Εν Πλω και στο Επιχειρησιακό Επιτελείο (FHQ – OHQ).

Η κύρια αποστολή της «IRINI», στην οποία συμμετέχουν εικοσιένα Κράτη της ΕΕ, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η χώρα μας έχει αυξημένη συμμετοχή με μέσα και προσωπικό από την πρώτη στιγμή που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της, και έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει και στα δύο επόμενα εξάμηνα έως 31 Μαρτίου 22, επιβεβαιώντας το σταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή και τη δυνατότητα της να συνεισφέρει έμπρακτα στις επιχειρήσεις και τις αποστολές της ΕΕ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά