Δεν υπάρχει πρόβλημα με τι τιμές στο ΚΨΜ του ΚΕΕΔ σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ

 




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Θανάσης Παφίλης και Νίκος Παπαναστάσης με θέμα «Υψηλές – αδικαιολόγητες τιμές στο Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (ΚΨΜ) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 


Το ύψος των τιμών πώλησης στα κέντρα ψυχαγωγίας μονάδων (ΚΨΜ) καθορίζεται με βάση τις ισχύουσες διαταγές και με τρόπο ώστε το ανώτατο όριο κέρδους να μην ξεπερνά το ποσοστό του 10% επί της τιμής αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται οι τιμές πώλησης των προϊόντων να είναι προσιτές σε όλους τους εξυπηρετούμενους οπλίτες, καθόσον είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του λιανικού εμπορίου. Ο τιμοκατάλογος των προϊόντων που διατίθενται είναι ανηρτημένος σε εμφανές σημείο πλησίον του πωλητή, κατ’ εφαρμογή των ρυθμιστικών διαταγών λειτουργίας του ΚΨΜ. Επιπρόσθετα, οι αποδείξεις εκδίδονται από τους πωλητές ΚΨΜ και επιδίδονται στους εξυπηρετούμενους οπλίτες, δεδομένου ότι στο εν λόγω ΚΨΜ λειτουργούν δύο ταμειακές μηχανές. Περαιτέρω, όσον αφορά στα στοιχεία προμηθευτή, το ΚΨΜ του ΚΕΕΔ προμηθεύεται προϊόντα από προμηθευτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το Ειδικό Κέντρο Εφοδιασμού Μεταφορών Στρατού (ΕΚΕΜΣ), το οποίο καθορίζει και τις τιμές αγοράς τους, σύμφωνα με τις αντίστοιχες συμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, στο ΚΕΕΔ εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την κανονική λειτουργία του ΚΨΜ. 

Προς επίρρωση των ανωτέρω, σας γνωρίζω ότι στη Διαχείριση ΚΨΜ του ΚΕΕΔ διενεργήθηκε Τακτική Οικονομική Επιθεώρηση (ΤΟΕ) για το χρονικό διάστημα -2- από 08 Μαΐου 2017 έως 16 Αυγ 2019, κατά την οποία διατυπώθηκε θετική γνώμη του οικονομικού επιθεωρητή ως προς τη χρηματοοικονομική λειτουργία της Διαχείρισης ΚΨΜ, καθώς και Διοικητική Επιθεώρηση στις 21-22 Μαΐου 2020 από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), κατά την οποία διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία της Διαχείρισης ΚΨΜ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά