Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Λάρισας για το τελευταίο εργατικό ατύχημα σε Στρατιωτικό Προσωπικό

 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Λάρισας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με αφορμή το τελευταίο εργατικό ατύχημα σε Στρατιωτικό Προσωπικό κατηγορίας ΟΒΑ που συνέβη στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως, επισημαίνει ότι :


«> Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της χρήσης των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους χώρους εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες παρεμβάσεις του Συλλόγου, οι απαραίτητες πιστώσεις για την προμήθεια ΜΑΠ συνεχίζουν να διατίθενται με το σταγονόμετρο από την Υπηρεσία.

Η πολιτική υποκατάστασης του Τεχνικού Πολιτικού


Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με νεοπροσληφθέντα και ανεκπαίδευτα Στελέχη (ΟΒΑ, ΕΠΟΠ) πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Στα Στρατιωτικά Εργοστάσια αλλά και στις λοιπές Μονάδες, προβλέπεται η τοποθέτηση ειδικευμένου Πολιτικού Προσωπικού κρισίμων τεχνικών ειδικοτήτων (όπως συγκολλητές, χειριστές εργαλειομηχανών, τεχνικοί οχημάτων, ηλεκτρολόγοι, αμμοβολιστές κ.λ.π), ειδικότητες οι οποίες απαιτούν τεχνική εκπαίδευση/κατάρτιση, υψηλή εξειδίκευση και φυσικά αντίστοιχη εμπειρία στο αντικείμενο εργασίας.

Ο ρόλος ύπαρξης του Τεχνικού Πολιτικού Προσωπικού είναι, αφενός οι Υπάλληλοι να παρέχουν τεχνική υποστήριξη υψηλότατου επιπέδου με την υπερπολύτιμη εμπειρία τους και αφετέρου να λειτουργούν ως θεσμική μνήμη για τη διατήρηση της τεχνογνωσίας στο πέρασμα του χρόνου, με την μεταλαμπάδευση των γνώσεων από τους παλαιότερους στους νεότερους Συναδέλφους.

Ωστόσο το Τεχνικό Πολιτικό Προσωπικό τα τελευταία έτη έχει αποδυναμωθεί δραματικά εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων μεγάλου αριθμού παλαιότερων Συναδέλφων χωρίς αναπλήρωση τους, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, με αποτέλεσμα οι Μονάδες να είναι σε μεγάλο βαθμό υποστελεχωμένες και οι λιγοστοί Συνάδελφοι που απέμειναν να εργάζονται καθημερινά στα όρια τους ενώ η συσσωρευμένη τεχνογνωσία σταδιακά χάνεται.

Αντί της αναπλήρωσης των κενών θέσεων με προσλήψεις νέων Συναδέλφων, οι αρμόδιοι εφαρμόζουν ημίμετρα όπως τοποθετήσεις ανειδίκευτων Στρατιωτικών διαφόρων κατηγοριών (ΟΒΑ,ΕΠΟΠ) οι οποίοι δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνική εκπαίδευση – ειδικότητα – εμπειρία και βαπτίζονται «τεχνίτες» εν μια νυκτί, προς αντικατάσταση του Πολιτικού Προσωπικού.

Η έλλειψη εμπειρίας των παραπάνω «τεχνιτών» έχει ως αποτέλεσμα αφενός να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο και αφετέρου να αυξάνεται ο κίνδυνος εργατικού ατυχήματος, όπως απεδείχθη στο προαναφερόμενο συμβάν στο Εργοστάσιο.

Τον τελευταίο καιρό η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει χιλιάδες προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, προκειμένου να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο δεν έγινε καμία επίσημη αναφορά για τις πολυπόθητες και αναμενόμενες προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού.

Θα πρέπει λοιπόν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου μας να κατανοήσει ότι ειδικά για τις τεχνικές ειδικότητες, η «μαστοριά» δεν αποκτάται με την απονομή ειδικοτήτων στα χαρτιά και ότι εάν επιθυμούν σοβαρή τεχνική υποστήριξη, θα πρέπει να επανεκτιμήσουν τους σχεδιασμούς τους και να προβούν άμεσα σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ικανοποιητικού αριθμού Πολιτικού Προσωπικού κρισίμων τεχνικών ειδικοτήτων, με πρωταρχικό κριτήριο την εμπειρία».

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ».


onlarissa.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά